Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. mart 2020.

Zabrinjavajuća je situacija u vezi sa građanskom disciplinom, jer penzioneri u velikom broju slučajeva nisu poslušali našu molbu i apel, ocenila je u obraćanju javnosti premijerka Srbije Ana Brnabić i najavila mere za nepoštovanje naredbi

Poražavajuća je ovo što vidimo danas na ulicama Beograda, Niša, Novog Sada: penzioneri nisu poslušali našu molbu i apel, pa je veliki broj njih danas na ulicama, u bankama, reči su kojima je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić opisala ocene sa sastanka Kriznog štaba posle uvođenja vanrednog stanja u nedelju uveče. se složili da se situacija zabrinjavajuća u vezi sa građanskom disciplinom.

U svom obraćanju javnosti ona je navela da će na sednici Vlade dodatno biti pooštrene mere za rad kafića i restorana i najavila da će biti zatvoreni svi šalteri javnih službi, a sva dokumenta koja ističu - važiće do kraja vanrednog stanja.

Premijerka je najavila da da će biti zabranjen izvoz svih lekova iz Srbije u narednih 30 dana, a posebnim zaključkom biće ograničena kupovina maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju.

Za građane starije od 65 godina biće uvedena zabrana izlaska i kazna ukoliko zabranu budu kršili, kao što je danas bio masovan slučaj.

- Za sada su kazne za kršenje samoizilacije 150.000 dinara, a ostavićemo za sutra pre podne odluku da se građanima starijim od 65 godina zabranjuje svako izlaženje iz njihovih domova, odnosno dvorišta, sa propisanom kaznom od 150.000 dinara za prekršaj zabrane – najavila je premijerka, dodajući da je u pitanju mera koja treba da zaštoti najstarije stanovnike Srbije, a ne mera njihovog kažnjavanja.

- Obezbedićemo i novac, i penzije, i hranu, i vodu, samo sedite kući – apelovala je na starije od 65 godina premijerka, poručujući da vlada ne želi da uvodi policijski čas.

Dodatni testovi za detekciju koronavirusa stigli su iz Kine, pa je premijerka Brnabić izrazila veliku zahvalnost jednoj kineskoj humanitarnoj organizaciji iz Šenžena.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Miloš

  Gost - Miloš

  A gde da kupimo te maske ? Ni jedna apoteka u Kraljevo nema maske ni sredstva za dezinfekciju !
  • Ime: Miloš
 • Gost - Rzbesneo

  Gost - Rzbesneo

  Sram je bilo (premijerku), osudjuje, diskriminise odredjenu grupu ljudi! Pa i ona pripada jednoj grupi ljudi koja je jos do pre neku godinu kukala kako se nad njima vrsi nepravda, ne mogu na paradu itd. a sad ona diskriminise podjednako ako ne i gore, jednu drugu grupu ljudi! Policijski cas i zabrane za sve ili ni za koga.

  P.S.
  Niti ja spadam u kategoriju "65", niti imam nekog u blizoj familiji koji spada u tu kategoriju ali brate nepravda je nepravda!!!

  • Ime: Rzbesneo
 • Gost - Драган Вукадиновић

  Gost - Драган Вукадиновић

  Мислим да је одлука о кажњавању било кога због изласка из куће идиотска. Оно што треба спречити и на чему треба инсиситрати је избегавање било каквих блиских контаката са другим лицима. Не видим зашто би требало пензионерима забранити да део лепог пролећног дана проведу негде у природи, где нити они угрожавају друге нити други угрожавају њих. Проблем је што су власти у овој земљи, а нарочито у последњим годинама,своју владавину и однос са грађанима заснивали на лажима, тако да им више нико ништа не верује. Да је другачије, све би могло мирно и безболно да се решава.
  • Ime: Драган Вукадиновић
 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Znači da počinje sezona lova na penzionere, ko privede penzionera dobije tri njegove penzije....
  • Ime: Dejan