Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

18. mart 2020.

Kako će, posle uvođenja policijskog časa funkcionisati javni gradski i prigradski prevoz, ko će izdavati propusnice onima koji zbog prirode posla moraju da rade i za vreme važenja policijskog časa?

Posle stupanja na snagu policijskog časa koji od jutros, na teritoriji cele Srbije, za sve građane važi od 20 sati do 5 ujutru, Gradski štab za vanrredne sitaucije u Kraljevu doneo je nekoliko mera, od kojih se važna odnosi na način funkcionisanja gradskog i prigradskog saobraćaja na teritoriji grada Kraljeva.

-  Ograničili smo vreme rada gradskog javnog prevoza, koji ne može započeti pre pet ujutru, a mora se završiti do 19:30, odnosno u 19:30  autobusi gradskog i prigradskog prevoza moraju biti parkirani – pojasnio je komandant Štaba Predrag Terzić.

Danas je Štab u Kraljevu doneo i odluku da se obrati Republičkom štabu za vanredne situacije, sa zahtevom da se Kraljevu dostavi određena količina lična zaštitne opreme, maski i rukavica - proporcionalno broju stanovnika u Kraljevu. Takođe, zahtevano je od Vojske Srbije da obezbedi određeni broj vojnika za zaštitu ulaza u Opštu bolnicu „Studenica“  i Dom zdravlja u Kraljevu.

- Ako govorimo o broju vojnika koji je neophodan, onda je to desetak vojnika, a ako govorimo o optimumu, onda je to od 16 do 18 vojnika – navodi Terzić.

Na pitanje ko je nadležan za izdavanje propusnica onima čija priroda posla nalažee kretanje i tokom važenja policijskog časa, Terzić je odgovorio da je policijski čas sinoć uveden i da će se više o tome znati tokom današnjeg dana.

- Mi ćemo u toku dana, uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i Policijske uprave Kraljevo dobiti precizne informacije koje se odnose na način izdavanja propusnica. Regionalna privredna komora Raškog i Moravičkog okruga tokom prepodneva je obavestila Privrednu komoru Srbije o svim privrednim subjektima sa teritorije Raškog i Moravičkog upravnog okruga, koji rade posle 20 časova – kazao je komandant Štaba.

On je dodao da će gradu biti potrebna pomoć i radi održavanja javne higijene u javnom prostoru, kako bi mogli da održe grad čistim u onoj meri u kojoj je to moguće za vreme vanrednog stanja. On je ponovio da političari neće davati izjave koje se tiču medicinskih tema, već da će o tome građane, osimdr Aleksandra Macana, direktora Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu, izveštavati  i dr Radovan Čekanac, pukovnik u penziji, poreklom iz Kraljeva, koji je bio profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i koji je u penziju otišao kao pomoćnik načelnika Vojnomedicinske akademije.

- On je prvorazredni stručnjak i sam Bog nam je poslao ovakvog čoveka koji će nam pomoći za vreme vanrednog stanja – ocenio je gradonačelnik Kraljeva.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments