Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. mart 2020.

Evo koliko su, prema podacima Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, građani Kraljeva kupovali više osnovnih namirnica nego što im je potrebno

Prethodnih nekoliko dana sa raznih strana upućivani su građanima apeli da ne prave kućne zalihe i da ne kupuju namirnice više nego što im je potrebno. Statistika Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga pokazala je da je, neposredno pre, a posebno po uvođenju vanrednog stanja, porasla kupovina osnovnih životnih namirnica. Ove podatke, posle današnje sednice Gradskog štaba za vanredne situacije saopštio je komandat Štaba dr Predrag Terzić.

Prodaja ulja porasla je za 126 procenata u odnosu na dane pre uvođenja vanrednog stanja, prodaja brašna za 201 procenat, šećera za 221 odsto.

- Nije mi jasno, ljudi, zašto ste kupovali toalet papir za 210 odsto više od dana proglašenje vanrednog stanja u odnosu na period? Ukoliko vi kupite 20 litara ulja, šta će ostati za vašeg komšiju, rođaka, prijatelja? Treba da budemo solidarni, da se trudimo da  ne mislimo samo na sebe, već i na druge, posebno na starije od 65 godina, da pomognemo starim komšijama. Ne možemo se osloniti isključivo na Crveni krst i isključivo na volontere! Mi ćemo pomoći, ali tek onda kada ti ljudi nemaju koga da im pomogne. Moramo svi zajedno da se borimo sa ovom pošasti – apelovao je gradonačelnik Kraljeva.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments