Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. mart 2020.

Iako zvanično nemamo potvrdu koronavirusa na teritoriji Kraljeva, moramo da se ponašamo kao da je virus u cirkulaciji: neke mere su uvedene još u januaru, a mi ćemo ih, u skladu sa situacijom – pooštravati, kaže dr Radovan Čekanac

Treba se ponašati kao da virus može da se prenese svim putevima prenošenja i pridržavati se propisanih mera“, rekao je danas posle sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dr Radovan Čekanac, kojeg je gradonačelnik Kraljeva predstavio kao novog koordinatora na nivou grada. Njega je Štab u Kraljevu imenovao radi pune koordinacije aktivnosti na sprečavanju širenja korona virusa na teritoriji grada na Ibru. Dr Radovan Čekanac, epidemiolog je, poreklom iz Kraljeva i bivši je profesor na Vojnomedicinskoj akademiji, pukovnik u penziji, u koju je otišao kao pomoćnik načelnika Vojnomedicinske akademije.

U Kraljevu nema zvanično potvrđenih slučajeva, a dr Čekanac je saopštio da su prethodnog dana kružile dezinformacije da u Kraljevu na Infektivnoj klinici leži pacijent sa korona virusom.

- Imali smo problem u kašnjenju rezultata s „Torlaka“, a naša praksa je da pacijent kojem je uzet bris ostaje hospitalizovan dok ne stigne rezultat i onda odlučujemo šta ćemo da radimo. Rezultat je negativan i pacijent je otpušten –kazao je dr Čekanac.

On je savetovao građane Kraljeva da, iako zvanično nemamo potvrdu koronavirusa na našoj teritoriji, moramo da se ponašamo kao da je virus u cirkulaciji.

- Neke mere su uvedene još u januaru i u skladu sa situacijom ćemo ih pooštravati. Treba se ponašati kao da virus može da se prenese svim putevima prenošenja i pridržavati se propisanih mera.

Pogledajte celu izjavu DR Radova Čekanca, epidemiologa: 

Prema njegovim rečima, prioritet je da se sačuva zdravstveni sistem, da se ne razboljevaju doktori i medicinske sestre, da ne dođe do toga da neće imati ko da leči druga urgentna stanja.

- Naravno, lečenje, terapija, onkologija, dijagnostika će se raditi. Svest ljudi raste, a samo zajedničkim naporima možemo da se izborimo – poručio je dr Radovan Čekanac, koji će se, uz direktora Doma zdravlja Kraljevo Aleksandra Macana narednih dana obraćati u ime struke i u potrazi za odgovorima na pitanja koja sada najviše zanimaju sve građane.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments