Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. april 2020.

Zahvaljujući svom donatoru, Međunarodnoj pravoslavnoj dobrotvornoj organizaciji, Crveni krst Kraljevo obezbedio je 350 kompleta posteljine za kraljevačku bolnicu

Od proglašenja epidemije i uvođenja vanrednog stanja, Opšta bolnica „Studenica“ radi u vanrednim uslovima: primaju samo hitne slučajeve, rade se samo neodložne operacije i ne prekidaju se terapije za onkološke pacijente. U vanrednim uslovima, u proseku, u bolnici ima oko 150 pacijenata. Za sve sadašnje i buduće pacijente, kraljevački Crveni krst obezbedio je vrednu donaciju.  

Radmila Dobrić sekretarka Crvenog krsta Kraljevo kaže da je njihova misija i inače da  pružaju pomoć ugroženom stanovništvu i da je nastavljena od prvog dana proglašenja proglašenje epidemije novim koronavirusom u Srbiji.

- Kao i ranijih godina, uvek pokušavamo da nađemo mogućnost za neku donaciju i za naše partnere, odnosno - za ustanove sa kojima smo na istom zadatku ublažavanju posledica nesreća. Zahvaljujući našem donatoru i dugogodišnjem saradniku, Međunarodnoj pravoslavnoj dobrotvornoj organizaciji (IOCC) i njihovom menadžeru Nenadu Prelevicu, uspeli smo da za Opštu bolnicu u Kraljevu obezbedimo 350 kompleta posteljine – rekla je Dobrić, naglašavjući kako kao donatori znaju da je bolnici sada možda najpotrebnija zaštitna oprema, ali da se nadaju da će i ova donacija naći mesto u bolnici i da će biti od koristi.

Direktor Opšte bolnice „Studenica“ dr Zoran Mrvić zahvalio se predstavnicima Crvenog krsta u ime zaposlenih i pacijenata, pojašnjavajući da je 350 kompleta posteljine u ovom trenutku dovoljno za dva presvlačenja posteljine svih ležećih pacijenata.

- Zahvalni smo Crvenom krstu kao našem stalnom artneru i pomoćniku što se u teškim situacijama uvek sete i nas. To je za nas izvanredno, jer znači da možemo uz postojeće kapacitete da podmirimo naše potrebe – naveo je dr Mrvić.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Branko

    Gost - Branko

    To je donacija međunarodne pravoslavne dobrotvorne organizacije a Crveni krst je samo izvršilac radova i dužnost mu je da tu donaciju na vreme i pravedno isporuči. Razumeo bih da se zahvaljuju na brzoj isporuci ali zbog ovakvih zamena teza veliki broj dinatora ne sarađuje sa mnogim nevladinim organizacijama.Ali status Crvenog krsta u Srbiji je veoma diskutabilan!
    • Ime: Branko