Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

26. jun 2020.

U bolnici u Kraljevu trenutno se nalazi 11 Covid 19 pozitivnih pacijenata koji su, osim iz Kraljeva, još i iz Raške i Vrnjačke Banje, opština u kojima je, takođe, došlo do porasta broja obolelih poslednjih dana, a potvrđeno je i da se virus navraća

Jedanaest Covid 19 pozitivnih pacijenata trenutno se nalazi na lećenju u kraljevačkoj bolnici, kaže dr Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo. On je dodao i da su dva pacijenta koja su poslata na Infektivnu kliniku Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu - u relativno dobrom stanju.

- Molim građana Kraljeva da, ako nemaju preku potrebu, ne putuju u Novi Pazar, Tutin i Sjenicu, jer su tamo žarišta virusa, a ako ipak moraju da odu - neka se pridržavaju mera lične zaštite. U naredne dve nedelje ako ne moraju da putuju u to područje, molim ih da ne idu – istakao je direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Na novinarsko pitanje da li je ranije, naročito pred izbore u Kralevu bio prećutan neki broj pacijenata pozitivnih na koronavirus, on je odgovorio:

- Nismo prećutali broj pacijenata koji su bili pozitivni ni jedan jedini dan. Svakog dana šaljem izveštaj i taj broj je objavljivan u sredstvima informisanja preko saopštenja Štaba za vanredne situacije. Trudimo se da broj obolelih održimo na ovom nivou, da nam se ne desi scenario Pazara Kruševca ,Kragujevca.

Dr Aleksandar Macan nije mogao da kaže koliki je broj aktivnih slučajeva od, do sada registrovanih.

- Od 52 registzrovana slučaja do kraja maja sa teritorije grada Kraljeva imali smo troje preminulih, a ostali su se izborili sa Covidom 19, ali sada svaki brojaktivnih slučajeva koji bih rekao, možda nije tačan – kazao je on.

U Vrnjačkoj Banji, prema njegovim rečima, takođe je došlo do povećanja broja obolelih. Krajem maja Vrnjačka Banja imala je osam registrovanih slučajeva, a sada  ih ima 14. U Raški je, dodaje dr Maca, takođe povećan broj registrovanih slučajeva (sada ukupno 75).

- To su sve ljudi koji rade u Novom Pazaru, njihovi slučajevi su „importovani“ iz Novog Pazara – pojasnio je, dodajući da se kod onih koji su preležali Covid 19 – ne trajan imunitet, da takvih slučajeva ima i kod nas, što je dokaz da se virus – navraća.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments