Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

6. jul 2020.

U petak i subotu uzeto 70 uzoraka, ali rezultati iz Beograda kasne, neki čak i 72 časa, pa se od danas u obradu uzoraka za Kraljevo, Rašku, Vrnjačku Banju, Novi Pazar i Kosovsku Mitrovicu uključuje kraljevački institut, koji će rezultate imati za 24 časa

Na teritoriji grada Kraljeva od početak epidemije do danas registrovano je ukupno 135 osoba pozitivnih Covid 18. Kako su kapaciteti od 17 kreveta Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu puni, počelo je popunjavanje i postelja na Odeljenju hematologije, kaže dr Aleksandar macan, direktor Zavoda za javno zdarvlje Kraljevo.

Podaci nisu baš azurni, dodaje on, zbog toga što očekujemo rezultate iz laboratorije „Vatreno oko“ u beogradu koji sada  kasne skoro 72 časa.

- Od danas je u funkciju vraćen Veterinarsko-specijalistički institut i mi ćemo uzorke koje danas budem uzimali slati u ovu ustanovi i imaćemo rezultate u toku sutrašnjeg dana, odnosno, moći ćemo da dajemo rezultate za 24 sata – ističe dr Macan.

Postoji šansa, pojašnjava on, da dođe do izvesnih preklapanja, jer ima testova koji su i jutros poslati u laboratoriju „Vatreno oko“, odakle se rezultati očekuju, tek možda u petak.

S druge strane, mi ćemo imati neke rezultate koji će biti sutra gotovi, ali će biti tačno pojašnjeno koji su rezultati iz „Vatrenog oka“, a koji novi iz Veterinarsko-specijalističkog instituta – kaže direktor Zavoda za javno zdravlje, zahvaljujući se kolegama Veterinarskog instituta koji su smogli snage da ponovo „uskoče“ u kritičnom trenutku oni će raditi na Veterinasrko-specijalistički institut će uzorke obrađivati ne samo za Kraljevo, Rašku i Vrnjačku Banju, već i uzorke sa područja Novog Pazara i kosovske Mitrovice.

Prema već poznatim podacima, od 24 uzorka sa teritorije grada Kraljeva poslatih u četvrtak 2. jula na testiranje u laboratoriju Kliničkog centra Srbije „Vatreno oko“ – 22 je ispitano - devet  je pozitivno, trinaest negativno, dva  su još u radu. Negativna su i tri preostala tri uzorka od srede 1. jula.

Očekuju se još i rezultati 34 uzorka koji su uzeti u petak, 3. jula i u subotu 4. jula kada je uzeto 36 uzoraka .

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Utisak

    Gost - Utisak

    Meni deluje da su se svi u vlasni oko organizacije izgubili.....
    • Ime: Utisak