Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. jul 2020.

Na pitanje šta će biti ako budu popunjeni trenutni kapaciteti namenjeni bolničkom lečenju obolelih od Covida 19, predstavnici Štaba u Kraljevu kažu da direktori bolnica o tome vode računa i da pripremaju rezervne kapacitete

Epidemiolozi očekuju da će narednih dana u Kraljevu rasti broj novozaraženih za 15 do 20 dnevno, zatim da bi maksimum mogao biti krajem ove nedeje, a da preduzete mere mogu dati rezultate tek sledeće nedelje - ovo je danas saopštio direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu dr Aleksandar Macan na redovnoj konferenciji za novinare.

- Očekujemo maksimum broja obolelih do kraja nedelje, očekujemo da broj novozaraženih raste. Epidemiolog doktor Čekanac predviđa 15-20 na dnevnom nivou. Ja bih najviše voleo da taj broj pada i da sutra saopštim da je bio znatno manji broj pozitivnih, ali takav je trend, takva je epidemiološka prognoza. Taj virus je pokazao nepredvidljivost i ne možemo da kažemo kako će se odvijati - rekao je dr Macan.

On je ocenio da je opterećenost zdravstvenog sistema u Kraljevu vrlo velika i to obrazložio aktuelnim podacima. Na Infektivnom odeljenju, čiji je kapacitet poslednjih dana proširen na 34 kreveta, leče se 22 pacijenta. U kovid ambulanti Doma zdravlja juče su obavljena 122 pregleda, a u kovid ambulanti Infektivnog odeljenja - 70. Dr Macan je podsetio da ambulanta Doma zdravlja ima dva tima i radi od 8 do 20 časova. Naglasio je da kovid ambulanta pri Infektivnom odeljenju nije za primarnu zaštitu i da oni koji osećaju tegobe najpre moraju da se jave u kovid ambulanta Doma zdravlja (prostorije Medicine rada, Ulica cara Lazara).

Na pitanje šta će biti ako bude popunjen kapacitet Infektivnog odeljenja, dr Macan je rekao da direktori bolnica o tome vode računa i da pripremaju rezervne kapacitete. On je i danas ponovio da je situacija u Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji stabilna i da nema zaraženih.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments