Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. jul 2020.

Turističke manifestacije tipa Vrnjačkog karnevala moraju se otkazati - rekao je danas dr Aleksandar Macan, direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, u čijoj je nadležnosti i zdravstvena situacija na području Vrnjačke Banje

Dr Aleksandar Macan rekao je da je to stav Zavoda i da to nalaže epidemiološka situacija:

- Zavod za javno zdravlje danas će poslati dopis da se mere moraju poštovati, da se turističke manifestacije tipa Karnevala moraju otkazati. To je stav Zavoda za javno zdravlje, odnosno epidemiološka situacija to nalaže. Oni (u Vrnjačkoj Banji - prim. aut.) imaju jako veliki priliv gostiju, koji nisu samo iz Kraljeva i okolnih gradova i to je potencijalna opasnost. Mi ćemo se potruditi da pomognemo Banji, jer Banja je ipak naslonjena na Kraljevo. Njihovi zdravstveni kapaciteti su manji i oni nemaju mogućnost da pruže zdravstvenu pomoć i naslanjaju se na Kraljevo. Mislim da su shvatili ozbiljnost i da će pokušati da mere primene i spreče epidemiju u Banji. Za sada je zadovoljavajuće stanje - rekao je dr Macan. 

On je rekao da je od početka epidemije u Vrnjačkoj Banji bilo 20 zaraženih, od toga 12 u sadašnjem, drugom talasu. Međutim, broj pregleda u kovid ambulanti raste, pa je juče pregledano 54 pacijenata i juče su stigli rezultati da su još dve osobe pozitivne.

Fotografija - iz arhive

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Saša

    Gost - Saša

    A šta je sa radom ugostiteljskih objekata u banji!?
    Zašto mogu da rade do 12 i 1 sat noću i da naša deca iz Kraljeva posle 8 uveče odlaze u banju u provod i dolaze kasno ujutru što izaziva veliki rizik!?
    • Ime: Saša