Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. jul 2020.

Na novinarsko pitanje, ako se izuzme Beograd, gde su sada najveća žarište korone, ministar zdravlja Zlatribor Lončar pomenuo je Kraljevo, Čačak i Šabac kao gradove u kojima ima trenutno najviše problema, a posebno je opomenuo Vrnjačku Banju

Imamo problem u Kraljevu, Šapcu i Čačku, ocenio je danas na sednici Republičkog kriznog štaba ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Misleći verovatno na Šabac (iako to nije precizirao), ministar Lončar je rekao da je u toku prevoz dela pacijenata za Beograd „kako bi se oslobodili kapaciteti“ (pacijenti sa teškom kliničkom slikom iz Kraljeva upućuju se na Ibnfektivnu kliniku KBC Kragujevac, a ne u Beograd, prim. aut.).

U Šapcu će, naveo je ministar, uz pomoć Vojske Srbije i ekipa iz KC Srbije, biti formirana privremena bolnica, a onda ponovio:

- To su nama problematična mesta. Apelujem na sve koji se nalaze u tom području da strogo obrate pažnju na poštovanje preporučenih mera Apelujem i na lokalnu samoupravu u Vrnjačkoj Banji, pošto imamo sve više priče da ljudi iz koronavirusom više zahvaćenih mesta idu u Vrnjačku Banju zbog zabave, da na vreme preduzmu neophodne mere, kako i sami ne bi postali novo žarište. Na vreme ih upozoravam, jer o tome imamo informaciju – poručio je Lončar.

**************

Prema novom „korona preseku“ u Srbiji je za, poslednja 24 časa registrovano 359 osoba pozitivnih na novi koronavirus, preminulo je 10 osoba, a na respiratorima se nalazi 190 pacijenata, što je najviše od početka epidemije koronavirusa u našoj zemlji!

Srbija, prema najnovijem izveštaju, saopštio je dr Zlatibor Lončar – trenutno ima 6.623 aktivna slučaja, a hospitalizovane su 4.772 osobe.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments