Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

24. jul 2020.

Dr Predrag Terzić u svom apelu naveo je da o opasnosti koronavirusa govori iz ličnog iskustva, zamolio građane da diciplinovano poštuju mere zaštite i zahvalio se medicinskom i nemedicinskom osoblju

Pogledajte video apel gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića:

.

Ovu izjavu i tekstualno prenosimo u celini:

"Poštovani Kraljevčani, nekoliko poslednjih nekoliko nedelja svedoci smo veoma teške situacije u našem gradu. Za razliku od perioda vanrednog stanja, kada gotovo da nismo poznavali osobe koje su zaražene koronavirusom sada svako od nas poznaje nekoga ko je bio zaražen ili ko je sada zaražen. To su naši rođaci, prijatelji, kumovi, komšije. Verovatno ste saznali da smo i moja supruga i ja bili pozitivni. Onog trenutka kada smo osetili prve simptome koronavirusa, mi smo se izolovali, a kada smo dobili pozitivne rezultate - o tome smo obavestili sve one ljude sa kojima smo bili u kontaktu kako bi oni, prilikom pojave prvih simptoma, mogli da se izoluju i da ne dozvole da se iko u njihovom okruženju zarazi ovim virusom.

Posle 18 dana izolacije, moja supruga i ja smo dobili negativan test na koronavirus i nakon toga i smo se vratili svojim svakodnevnim obavezama. Ovaj virus nije šala, kažem vam iz svog ličnog iskustva! Ovaj virus utiče na zdravlje, ne samo starjiih ljudi, ne samo bolesnih, već i nas koji smo mladi i koji smo zdravi. Zato je važno da vodite računa o zdravlju žena koje rade u prodavnicama, o zdravlju onh koji rade u apotekama i svih drugih sa kojima dolazite u kontakt, jer to su nečije majke, nečije očevi, a ako su u pitanju mlađi ljudi - oni imaju i očeve, i majke, i bake, i deke, i njima mogu preneti virus.

Svi zajedno moramo da se borimo protiv ove pošasti, da nosimo maske, da redovno peremo ruke, da dezinfikujemo svoj radni prostor. Ja sam siguran da su Kraljevčani disciplinovani i solidarni. Kada sam izašao iz samoizolacije primetio sam da mnogo veći broj Kraljevčana sada nosi maske, da vodite računa, da se trudite da zaštitite i sebe i svoje okruženje i to me raduje. To je, verovatno, glavni razlog što broj zaraženih u Kraljevu iz dana u dan opada, ali trebaće nam još mnogo vremena, još mnogo discipline kako bismo uspeli da broj zaraženih u jednom danu smanjimo tako da naš zdravstveni sistem može normalno da funkcioniše. Upravo zbog toga želim da zahvalim svim lekarima i medicinskim sestrama, vozačima, čistačicama, medicinskom i nemedicinskom osoblju koje svakodnevno brine o našem zdravlju. To su istinski heroji", poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Milica

  Gost - Milica

  Peđa, ne laži. Ceka Distribucija zna kako je korina u istu stigla. Sram te bilo.
  • Ime: Milica
 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Bruko !
  • Ime: Dejan
 • Gost - Borislav

  Gost - Borislav

  Veće sranje odavno nisam čuo
  • Ime: Borislav
 • Gost - Di

  Gost - Di

  Izbori, koncerti na trgu, proslave... E to je odgovornost a ne narod i maske
  • Ime: Di
 • Gost - Nikola

  Gost - Nikola

  Moj kolega je izgubio culo mirisa i ukusa, ali nije imao temperaturu, kada je otisao u kovid ambulantu nisu hteli da ga prime i testiraju jer nema temperaturu?!?
  Poslali su ga kod njegovog izabranog lekara gde su mu prepisali vitamine i paracetamol za temperaturu i ako covek nije imao temperaturu?!?
  • Ime: Nikola