Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

 

 26. jul 2020.

I na nivou Srbije, prema poslednjem izveštaju registrovan je najveći broj novozaraženih od početka epidemije – 467, a u  Kraljevu je broj pozitivnih na koronavirus uvećan za 70 

Prema Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od 297 uzoraka testiranih u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo – pozitivno je 70.

 Od početka epidemije, ukupan broj registrovanih pozitivnih na novi koronavirus na teritoriji grada Kraljeva sada iznosi 1.114.

 Na današnjoj konferenciji za novinare Republičkog Kriznog štaba – zamenica direktora Institita za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", dr Darija Kisić Tepavčević izjavila da je "Beograd i dalje najveće žarište, na drugom mestu je Kragujevac, a na trećem Novi Sad, ali je po broju stanovnika, najveća stopa obolevanja u Kragujevcu, ispred Beograda i Novog Sada. Ostala žarišta su još Šabac i Kraljevo".

*******************

Inače, na nivou Srbije, danas je – od početka epidemije, zabeležen rekordan broj novozaraženih – 467.

Za poslednja 24 časa, prema podacima Ministarstva zdravlja, preminulo je, nažalost, osam osoba, a na respiratorima se nalazi 169 pacijenata.

Prema rečima epidemiologa dr Predraga Kona, novo žarište je Dom za stara lica u Leskovcu gde, prema poslednjim podacima, ima više od 50 zaraženih korisnika i zaposlenih, a dve osobe su preminule.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Kv

  Gost - Kv

  Na ovom portalu se mnogo pitanja poatavlja jos od marta. Ko je u kraljevackom kriznom stabu? Da li je to tajna? I da li mogu da odgovore na ova silna pitanja  gradjana koja im se mesecima postavljaju?
  • Ime: Kv
 • Gost - Nena

  Gost - Nena

  Da..., i gde je testirano tih deset i vise hiljada gradjana, ako je stanje sa nestasicom testova slicno, barem u unutrasnjosti.
  • Ime: Nena
 • Gost - Tihana

  Gost - Tihana

  Zaista ne znam od koga dana je sve ovo, ja sam lekar, na specijalizaciji, ali sam ovde trenutno, koleginica me je vratila u cetvrtak, uz izvinjenje, nema testova,  a ja sam subfebrilna , temp. do 38 s.C, i tesko malaksala, uz povremeni suv kasalj. Uredno cekala, kao i svi drugi sa istom mukom, korektno pregledana, zatim snimila pluca, dobila terapiju, receno mi je  da dodjem, sutra, to jest juce, dosla, ponovo cekala, uradila test, medjutim ,upisuju se na recku, imenom. Testova nema u citavom  regionu, te tako, i ove jeftine varijante koje koristimo, nisu nam dosptupne, a ne znam ni koliko pouzdane. Samo se pitam, gde su u Srbiji testovi, kada su nam najpotrebniji. Toliko.
  • Ime: Tihana
 • Gost - KV

  Gost - KV

  Hajde da se ponavljamo sa istim pitanjem svakog dana. Kad su uzeti uzorci,OBJASNI TE???! Kad u petak nije bilo PSR testova,a ni juce do 12h!!!!
  • Ime: KV