Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. jul 2020.

Za poslednja 24 časa u Opštoj bolnici preminuo je još jedan pacijent iz Kraljeva, (i po jedan iz Raške i Vrnjačke Banje), a od poslednjih 90 obrađenih testova građana sa teritorije Kraljeva - još 15 je pozitivno na koronavirus

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od 90 uzoraka testiranih u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije Batajnica, Beograd – novoregistrovanih pozitivnih sa teritorije grada Kraljeva je 15.

Ukupan broj registrovanih lica pozitivnih na novi koronavirus na teritoriji grada Kraljeva na dan 27. juli – sada iznosi 1.129, ali je oko 300 uzoraka još „na čekanju“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dr Radovan Čekanac.

Pogledajte njegovu izjavu: 

U Opštoj bolnici „Studenica“ Kraljevo, za poslednja 24 časa preminula je jedna osoba, tako da od početka epidemije ukupan broj preminulih sa teritorije grada Kraljeva, čija se smrt dovodi u vezi sa Covidom 19, sada iznosi 26. Za poslednja 24 časa u kraljevačkoj bolnici preminule su još dva pacijenta (po jedan iz Raške i vrnjačke Banje).

Od zaraze koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno se leče 82 pacijenta. Novoprimljenih u bolnicu je 10, a otpuštenih četiri.

Na intenzivnoj nezi nalazi se osam osoba (nisu sve iz Kraljeva), od toga dve na respiratoru, a ostali na neinvazivnoj ventilaciji. 

U Srbiji se ne smanjuje broj zaraženih koronavirusom. Za poslednja 24 časa  registrovano je  411 novih slučajeva, a preminulo je devet osoba sa teritorije cele zemlje.

Republički krizni štab već danima iznosi brojke o ogromnom broju testiranih u Srbiji (10.000 do 11.000, a za poslednja 24 sata 9.560 osoba). Iako je, prema rečima ministra zdravlja Zlatibora Lončara, najveći broj pozitivnih sa teritorije Beograda (42 odsto), ipak nije jasno kako se stiže do, navodno, ovolikog broja testiranih ljudi, kada, kao u Kraljevu prethodnih dana (i prema tvrdnjama onih koji je trebalo da se testiraju, a nisu uspeli) – nije bilo dovoljno testova. Lončar je danas, osim u Beogradu, teškim ocenio epidemiološke situacije i u Kragujevcu, Novom Sadu, Kraljevu i Čačku.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments