Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. jul 2020.

Direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Krčevinac kaže da je sredinom jula među onima koji su tražili pregled u Kovid ambulanti u Kraljevu bilo 70 do 80 odsto pozitivnih na koronavirus, a da je sada, od uzetih briseva, pozitivno oko 30 odsto

Aktuelnu epidemiološku situaciju dr Mirjana Krčevinac, direltorka Doma zdravlja Kraljevo vidi kao – stišavajuću, sa aspekta procenta pozitivnih rezultata u odnosu na broj pacijenata koji su sredinom jula dolazili Kovid ambulantu tražeći pomoć lekara.

- Tada je među njima bilo  između 70 i 80 osto pozitivnih, a danas od ukupno uzetih briseva imamo oko 30% pozitivnih – kaže Krčevinac, ističući da je među pozitivnima sada značajno veći broj mladih ljudi.

Najveći broj osoba pozitivnih na novi koronavirus ima između 20 i 50 godina starosti, koji imaju uglavnom lakšu kliničku sliku.

- Oni se, većinom, upućuju na kućno lečenje većinom. Naravno, među pozitivnima ima i starijih osoba. Takođe, ima i teških slučajeva, koji se smeštaju u bolnicu u Kraljevu ili u kliničke centre – navodi direktorka Doma zdravlja, Kraljevo.

Pogledajte celu njenu izjavu:

Prema njenim rečima, sada je smanjen i broj onih koji prvi put imaju simptome kovid infekcije zbog koje treba da budu testirani, a povećava broj onih kojima treba kontrolno testiranje posle 14 dana. Za kontrolna testiranja Kovid ambulanta otvorena je svakog dana posle 16 časova, a do tada radi za pacijente koji sumnjaju da su kod sebe prepoznali simptome zaraze koronavirusom.

- Ne testiramo, naravno, sve pacijente, jer je činjenica da neki naši sugrađeni „zalutaju“ u Kovid ambulantu sa nekim simptomima koji uopšte ne pripadaju sumnji na kovid infekciju. Juče smo imali  181 osobu koje su potražile pregled u Kovid ambulanta. Od tog broja - 100 su bili kontrolni brisevi, a 40 briseva uzeto je od onih za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom – pojasnila je dr Krčevinac.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Cica

  Gost - Cica

  Ovo je osoba kojoj se veruje
  • Ime: Cica
 • Gost - Lejla

  Gost - Lejla

  Nelazi
  • Ime: Lejla
 • Gost - LelA

  Gost - LelA

  Da li su sada testovi istog kvaliteta i tacnisti kao pre? Malo je neligicno da sada bise 30% pozitivnih a pre 70%, valjda doktori imaju vise iskustva sad i bolje procene koje sa simptomima pa ga salju na testiranje.
  • Ime: LelA