Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

18. novembar 2020.

I broj novozaraženih na dnevnom nivou u Srbiji danas je najveći od početka epidemije – 5.613, a u Kraljevu je povećan i broj pacijenata na bolničkom lečenju, sa jučerašnjih 41 na 48

Broj osoba sa teritorije grada Kraljeva koje su od poslednjeg preseka registrovane kao NOVOZARAŽENE je 93 – saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu. To je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije (ne računajući 20. jul kada su, posle višednevnog kašnjenja stigli rezultati testiranja urađenih u dva i po dana). I broj pacijenata na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici „Studenica“, prema najnovijem izveštaju uvećan je za skoro 20 procenata (sa jučerašnjih 41) na 48 pacijenata koji se leče od Covida 19.

Od 159 uzoraka brisa za obradu PCR metodom,

-19 su bili uzorci osoba koje su testirane kontrolno (među njima je 10 ponovo pozitivnih (oni se ne računaju ponovo u ukupan broj zaraženih, jer su jednom već registrovani kao pozitivni na koronavirus) ),

-120 su uzorci osoba testiranih zbog simptoma Covida -19 (registrovano 79 pozitivnih osoba), a

- od 20 testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja ili smeštaja u dom ili bolnicu), pozitivni na koronavirus su rezultati još sedam osoba.

Još sedam pozitivnih registrovano je na osnovu antigenskog testa 28 osoba.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 2.776.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva u Opštoj bolnici „Studenica“, nije bilo preminulih od posledica infekcije koronavirusom (broj preminulih iz Kraljeva od početka epidemije je 53), navodi se u izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.

U Opštoj bolnici "Studenica", od 48 hospitalizovanih pacijenata koji se leče od Covida 19, osmoro je na intenzivnoj nezi. Tokom protekla 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a otpušteno je pet. U bolničkoj kovid ambulanti za protekla 24 časa urađena su 132 pregleda. U izveštaju iz kraljevačke bolnice, koji je uvek „svežiji“ u odnosu na izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije, navodi se da je za poslednja 24 časa preminuo jedan pacijent (ukoliko je preminuli pacijent sa teritorije grada Kraljeva, ovaj podatak pojaviće se u sutrašnjem izveštaju Štaba u Kraljevu).

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 5.613 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od 18.040 testiranih), a umrlo je još 27 osoba. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u Srbiji je porastao na 1.081.

Na respiratorima u celoj Srbiji nalaze se 182 pacijenta (tri više nego juče). Na bolničkom lečenju u celoj zemlji od Covida 19 sada se leči ukupno 5.317 pacijenata (što je 354 više nego juče).

U Srbiji su juče stupile na snagu nove mere u borbi protiv epidemije – ograničen je rad (od 21 do pet ujutru) ugostiteljskih objekata, ali i prodavnica, tržnih centara, osim apoteka, dostava hrane, benzinskih pumpi koje toče gorivo i privrede koja radi treću smenu.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, Beograd i dalje ima najviše novozaraženih - 2.111, Novi Sad - 267, Kragujevac – 188, Pančevo 165, Niš - 164, Valjevo 106, Požarevac 100.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 87 novozaraženih (ovaj podatak razlikuje se u odnosu na podatak Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu, jer zavisi od vremena kada je urađen presek na dnevnom nivou).

Zrenjanin ima 83 novozaražene osobe, Subotica – 82, Vrbas 73, Čačak 70, a u ostalim mestima ima manje od 70 registrovanih na dnevnom nivou kovid pozitivnih pacijenata.

     M. M. D.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Pitanje

  Gost - Pitanje

  Da li neko od novinara moze da postavi pitanje KS- zasto se ovih dana organizuju sistematski pregledei nizih razreda osnovnih skola? Da li je to neophodno u ovom trenutku i normalno?
  • Ime: Pitanje
 • Gost - Bs kv

  Gost - Bs kv

  Neophodne su vrlo stroge mere, policijski čas od 20 do 5 ujutru, zabrana okupljanja, zatvaranje kafića i kladionica  pa da posle 15 dana vidimo... 
  • Ime: Bs kv