Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

19. novembar 2020.

Na nivou Srbije danas je registrovan najveći broj novozaraženih na dnevnom nivou od početka epidemije – 6.109 (skoro 500 više nego juče) i najveći broj do sada preminulih od Covida 19 u jednom danu – 29 osoba

Od poslednjeg preseka sa teritorije grada Kraljeva registrovano je još 112 NOVOZARAŽENIH OSOBA, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu. To je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije.

Od 203 uzoraka brisa za obradu PCR metodom,

- 8 su bili uzorci osoba koje su testirane kontrolno 

-156 su uzorci osoba testiranih zbog simptoma Covida -19 (registrovano 97 pozitivnih osoba), a

- od 39 testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja ili smeštaja u dom ili bolnicu), pozitivni na koronavirus su rezultati još pet osoba.

Još 10 pozitivnih registrovano je na osnovu antigenskog testa 61 osobe.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 2.888.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva u Opštoj bolnici „Studenica“, preminula je još jedna osoba od posledica infekcije koronavirusom (broj preminulih iz Kraljeva od početka epidemije je 54), navodi se u izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.

U Opštoj bolnici "Studenica" za šest je povećan broj kovid pacijenata kojih sada ima 54 (primljeno je ‚14, otpušteno je sedam, a jedan pacijent je preminuo). Od 54 kovid pacijenata, desetoro je na intenzivnoj nezi. Četiri pacijenta su intubirana, isto toliko ih je na neinvazivnoj terapiji, a dva pacijenta su na pojačanoj ventilaciji, navodi se u izveštaju iz bolnice „Studenica“. Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti pregledan je 121 pacijent.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 6.109 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od 18.980 testiranih), a umrlo je još 29 osoba. To je, u brojkama izražen, najteži dan od početka epidemije u Srbiji. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 1.110.

Na respiratorima u bolnicama Srbije nalazi se 186 pacijenata. Na bolničkom lečenju u celoj zemlji od Covida 19 sada se leči ukupno 5.589 pacijenata (586 više nego pre dva dana).

Prema podacima Ministarstva zdravlja, Beograd i dalje ima najviše novozaraženih - 2.143, Novi Sad - 463, Kragujevac – 246, Pančevo 165, Niš - 182, Valjevo 136, Pančevo 127.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 116 novozaraženih (ovaj podatak razlikuje se u odnosu na podatak Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu, jer zavisi od vremena kada je urađen presek na dnevnom nivou).

Zrenjanin i Požarevac imaju po 111 novozaraženih osoba, Čačak 89, Subotica 70, a u ostalim mestima ima manje od 70 registrovanih na dnevnom nivou kovid pozitivnih pacijenata.

          M. M. D.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments