Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. novembar 2020.

Broj novozaraženih u Srbiji i dalje "obara rekord"e, jer je registrovano 6.254 novih kovid slučajeva, a od posledice infekcije koronavirusom za dan je u celoj zemlji preminulo još 30 ljudi (od kojih su dva pacijenta sa teritorije Kraljeva)

Od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano je još 90 NOVOZARAŽENIH OSOBA, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu. To je tačno za petinu manje novih kovid slučajeva u odnosu na jučerašnji dan u kojem je u Kraljevu zabeležen najveći broj (112) novozaraženih na dnevnom nivou, još od početka epidemije.

Od 182 uzorka brisa za obradu PCR metodom,

- 19 su bili uzorci osoba koje su testirane kontrolno (među njima je četvoro ponovo pozitivnih, ali oni su već jednom registrovani u Covid bazi, pa se ne zbrajaju sa novoregistrovanima)

-150 su uzorci osoba testiranih zbog simptoma Covida -19 (registrovano 79 pozitivnih osoba), a

- od 13 testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja ili smeštaja u dom ili bolnicu), pozitivni na koronavirus su rezultati još pet osoba.

Još šest pozitivnih registrovano je na osnovu antigenskog testa 50 osoba.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 2.978.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva u Opštoj bolnici „Studenica“, preminule su još dve osobe od posledica infekcije koronavirusom (broj preminulih iz Kraljeva od početka epidemije je 56), navodi se u izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.

U Opštoj bolnici "Studenica" smanjen je broj kovid pacijenata kojih sada ima 50 (za poslednja 24 časa primljeno je 8, otpušteno 10, a dva pacijenta su preminula). Od 50 kovid pacijenata, osmoro je na intenzivnoj nezi. Četiri pacijenta su intubirana, isto toliko ih je na neinvazivnoj terapiji, navodi se u izveštaju iz bolnice „Studenica“. Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti urađeno je 140 pregleda.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 6.254 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od 19.301 testiranih), a umrlo je još 30 osoba. To je, u brojkama izražen, najteži dan od početka epidemije u Srbiji. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 1.140. 

Na respiratorima u bolnicama Srbije nalaze se 192 pacijenta (šest više nego juče). Na bolničkom lečenju u celoj zemlji od Covida 19 sada se leči ukupno 5.803 pacijenta (214 više nego juče).

Prema podacima Ministarstva zdravlja, Beograd i dalje ima najviše novozaraženih - 2.208, Novi Sad - 314 Kragujevac – 186, Pančevo 167, Čačak – 108, Valjevo 105, Vranje 99, Požarevac 98.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 94 novozaražene osobe (ovaj podatak razlikuje se u odnosu na podatak Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu, jer zavisi od vremena kada je urađen presek na dnevnom nivou).

Zrenjanin ima 91 novoregistrovan slučaj zaraze, Smederevo 87, Subotica 85, kruševac 70, a u ostalim mestima ima manje od 70 registrovanih na dnevnom nivou kovid pozitivnih pacijenata.

       M. M. D.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Skola

  Gost - Skola

  Skola ima detaljna uputstva kako se postupa u svakoj situaciji, bilo da je zarazen roditelj, ucenik ili nastavnik, dobijenu od Batuta.
  • Ime: Skola
  • Gost - Vesna

   Gost - Vesna

   Gde se mogu javno procitati ta uputstva?
   • Ime: Vesna
   • Gost - Skola

    Gost - Skola

    Svaki zaposleni nastavnik je od rukovodstva skole dobio na mejl taj dokument. Malo je poduzi ali vrlo precizan.
    • Ime: Skola
    • Gost - Informisanje javno

     Gost - Informisanje javno

     Da li ta procedura ima negde javno? Nije valjda tajna? Ili da li Vi mozete  da nam ukratko napisete?
     • Ime: Informisanje javno
 • Gost - Pitanje

  Gost - Pitanje

  Da li ukoliko ima ucenika sa pozitivnim testom treba 4azredni ili ucitelj da obavesti roditelje? Kakva je pricedura ukoliko se pojavi korona u odeljenju? Zamolila bih da neko iz KS odgovor. 
  • Ime: Pitanje