Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

piše Dragan Bajović

U Srbiji najmanje 30 odsto žena treba da bude zastupljeno u političkom životu, a zašto nije 50 prema 50?Ili, zašto nije onoliko koliko bi žene u utakmici za položaj osvojile mandata. Zašto se i dalje gleda ko je kog pola?

Osmi mart je ustanovljen kada su žene bile u potpunosti obespravljene, iako su već i tada gospodarile nad svojim muževima, ali to je druga priča. Osmi mart je prvi put zvanično proslavljen 1909, u Americi (SAD). Možda će vas začuditi podatak da su žene u Švajcarskoj, zemlji obilja i predivnog života, pravo glasa dobile tek 1972.

Sto i više godina, evo, žene i muškarci koji gospodare svetom i dalje smatraju da žene nisu na nivou na kojem su muškarci. Nisam pogrešio kada sam napisao da i žene gospodare svetom. Današnjica pokazuje da je sve više žena na važnim položajima, i to je dobro. Nažalost, po njih, mrzitelje ženskog roda i protivnike Evrope zarad da postanu Putinove gubernije, one su samo žene, dok se njihovi muškarci tuku do krvi sa navijačima drugog fudbalskog ima.

Ali, da se vratimo našim devojkama, ženama, roditeljkama.

Samo zbog toga što se u Srbiji smatra da najmanje 30 odsto žena mora da bude zastupljeno u političkom životu imamo po skupštinama raznih opštine i gradova i, naravno, u Skupštini Srbije, žene, moram da kažem, instruirane, koje skaču na sve  protiv čega je i njihov bog.

A zašto nije 50 prema 50? Ili, zašto nije onoliko koliko bi žene u utakmici za položaj u skupštini ili lokalnoj samoupravi osvojile mandata? Zašto se i dalje gleda ko je kog pola? Zar i taj "zakon" za poslanike u Skupštini nije diskriminatorski. Tako i danas imamo da na kvizovima na RTS "tragač" daje veću sumu novca ženama nego muškarcima. To, zapravo, znači, prema merilima javnog servisa, da su žene nedotupavane, glupe i nesposobne u odnosu na muškarce. A na kvizovima se ceni znanje, a ne snaga, sirova i tupava. Znanje žena, dakle, po mišljenju autora kvizova na javnom servisu je unapred ispod znanja muškaraca. Zato, možda, žene i dalje treba da se bore za svoja prava. Ali, nikada ne treba da se ponašaju kao da su slabije. Zato, ja Osmi mart smatram nepotrebnim praznikom. Žene i muškarci su podjednaka bića. Žene su, uostalom, pametnije od muškaraca. Zato onaj "tragač" na kvizu "Potraga" na Javnom servisu neprekidno pravi diskriminaciju. Ali, da tragedija bude veća, jedna od "tragačica" je žena koja takmičarkama, samo zato što su žene, daje veću sumu novca u startu.

Nije, naravno, ovo omalažavanje žena samo srpski slućaj. Svuda po svetu muškarci smatraju da su žene samo za rađanje, po mogućstvu muškog deteta. Takve, tzv. muškarce, odmah treba izopštiti iz javnog života i predati ih nadležnoj psihijatrijskoj ustanovi.

Muškarci se bore po fudbalskim stadionima, psuju majke jedni drugima, tuku se, smrde, piju pivo i oštrija pića, drogiraju se, nose eksplozivna sredstva, tuku do smrti navijače suprotne ekipe.

 

Zar će tako zemlja u kojoj živimo postati normalna?!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments