Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 

piše Dragan Bajović

Izgleda kao da je državi važno da se kradljivcima poklopaca šahtova omogući bilo kakva egzistenicija, makar i po cenu da nebrojeno osoba završi u dnu rupa koje skrivaju ti poklopci

Ne bih da baš samo Kraljevo svrstavam u grupu gradova sa opasnim i neočekivanim ponorima – rupama za vodovod, kanalizaciju, telefon ili atomska skloništa, koja su odavno ostala bez poklopaca. Takvih gradova je u ovoj tužnoj zemlji sve više. Ali, da se ne bih bavio istraživanjima po Leskovcu, Beogradu, Pirotu, Bujanovcu, K. Mitrovici (izbor je sasvim slučajan), zadržaću se samo na Kraljevu gde mnogi njegovi meštani mogu iznenada, u sred grada, da upadnu u ponor. Koliko pre jednog minuta tuda gde su oni prošli bio je poklopac, a onda je, kao i naši sugrađani, iznenada nestao.

Poklopci, tzv. zatvarači za šahtove, tradicionalno nestaju, uglavnom tokom noći i guste magle, decenijama već. Oni se, ti poklopci, budući da „po kilu“ nešto vrede prodaju na zvaničnim otpadima, dakle pod nadzorom države. Tu moram da zastanem! Državi je, dakle, važno da se kradljivcima poklopaca omogući bilo kakva egzistenicija, makar i po cenu da nebrojeno osoba završi u dnu rupa koje skrivaju ti poklopci. Onaj koji bi pao u ovu rupu sa koje je poklopac skinut minulog vikendai, teško da bi preživeo. Taj je poklopac bio u Ulici Đure Salaja 4, na samom ulazu.

Dakle, država, preko otpada koji su, valjda, registriovani, omogućuje kradljivcima poklopaca šahtova, da ih uredno prodaju, ali se nikada nije zapitala da li je možda potrebno da se, umesto ukradenog, postavi novi poklopac.

Ove rupe, domišljatosti stanara iz pomenute ulice, ali na broju 6, pokrivene su, zamsllite, korpama iz neke davnašnje samousluge i kamenjem.

Poklopci su nestali pre nekoliko godina, ali izgeda da nikome od gradskih službi nije do sada palo napamet da donese nove. Niti će ih doneti! 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments