Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše Dragan Bajović

Ibarske novosti i Radio Kraljevo izgradili su nekadašnje Dopisništvo državne televizije, koje je trebalo i sami da koriste kad osnuju TV, što se nije dogodilo; danas je taj studio pretvoren u kancelariju koju niko ne koristi, a opšti problem je "novinarstvo"

Bio sam novinar Radija Kraljevo, sada sam, srećom, nekako dospeo u penziju. Sećam se, kada su tadašnje Ibarske novosti i Radio Kraljevo izgradili studio za tzv. Dopisništvo iz Kraljeva. Bila je velika ceremonija povodom toga. a ja sam sa stepeništa Doma društvenih organizacija u kojem je studio bio izgrađen, radio direktan prenos za Radio Kraljevo. Rečeno nam je tada da ćemo, čim Ibarske stvore uslove za pokretanje televizije dobiti pravo korišćenja tog studija. Ali, ne, već sutradan po otvaranju studija, došli su služenici Tv Bgd i nalepili inventarske tablice Tv Bgd, koja ni sa jednim dinarom nije učestvovala u tom projektu. Nikada nas tamo nisu pripustili, iako smo pokrenuli televiziju u prostorijama koje nisu bile odgovarajuće. Televiziju koja je od 1996. bila skoro jedino svetlo u tami tadašnje Srbije.

Taj studio danas je pretvoren u ogromnu kancelariju i više se ne koristi ni za šta. I onda, danas, 22. oktobra, kada sam imao malo više nerava za slušanje očajne emisije “Ovo je Srbija”, odgledah, (ne beše ni jednog priloga iz Kraljeva), toliko nepismenosti, loših akcenata i drečavih glasova, koji se na jednom mestu teško mogu sresti. Uz to, svi su prilozi, mahom, udvorički akuelnoj vlasti, čak i kada se pokuša ta vlast, zbog zagušljivosti u pojedinim gradovima, kritikovati.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Bane

  Gost - Bane

  Ugasili odlčnu televiziju ali osnovali traljavi partijski kulturni centar Ribnica...dakle rezultat -minus!
  • Ime: Bane
 • Gost - Миодраг

  Gost - Миодраг

  Бој не бију свијетла дописништва, већ бој бије срце новинара.
  • Ime: Миодраг