Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

piše Dragan Bajović

Naravno da nemam ništa protiv pasa, jer pse, ustvari, volim; ali, zar je, zaista, moguće da na glavnoj kraljevačkoj ulici, naročito u noćnim satima, toliko laju da probijaju bubne opne slučajnih prolaznika, a umeju i da pojure

Nigde u svetu ne videh psa lutalicu, a bio sam malo po svetu, tj. po Evropi. Navodim samo primere iz Nemačke i Holandije, a bio sam u više navrata i u Rusiji. Užasavam se, i ježim, da su, moguće, tamo pobijeni psi koji nemaju svoje vlasnike. Ali, ne. Tamo postoje uređeni azili za pse i mačke. Navešću ovde samo dva grada, jedan u Nemačkoj, drugi u Holandiji – Gelzekirhen i Dejventer, gde građanstvo obožava pse. Ali ne smeju, dok ih izvode iz svojih dvorišta, da ih vode bez povoca i, ružna je reč, brnjice. A svi oni, kad već izvedu psa u prirodu da se „olakša“ imaju metlicu, lopaticu i kesicu pa taj produkt izašao iz psa skupe i odnesu do prve kante za pseći izmet.

Ovde, bar u Kraljevu, svedok sam toga, niko nema ni lopaticu, ni kesu, ni metlicu, već svojim psima dozvoljavaju da „obeleže“ teritoriju i nehajno potom odlaze i prave su ludi, kao da njihov pas nije ništa uradio.

O psima lutalicama skoro da je nepotrebno govoriti. Oni vladaju Kraljevom. U glavnoj ulici čak i jure prolaznike, naročito noću. I pritom laju toliko glasno da se ovaj nesrećni prolaznik sav naježi i ne zna šta mu je činiti. Da li da se da u trk! Ali psi jedva čekaju da neko od njih beži. Da li da se ukopa, taj prolaznik, i da bude zarobljen čoporom pasa.

Malo je čudno da oni koji žive u glavnoj ulici ne prijavljuju lavaž pasa. Ili im to ogovara. Pogotovo onima koji pate od nesanice.

foto: Pixabay

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
100%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
PET Low: 0 °C High: 1 °C
SUB Low: 0 °C High: 1 °C
NED Low: -2 °C High: 1 °C
PON Low: -5 °C High: -1 °C
UTO Low: -3 °C High: 0 °C
SRE Low: -5 °C High: 0 °C
ČET Low: -6 °C High: 0 °C
PET Low: -5 °C High: 3 °C
SUB Low: -1 °C High: 2 °C
NED Low: -3 °C High: 1 °C