Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

uređuje Dragan Bajović

Ono što tražite to ćete i naći, a ono što se nalazi u vama to ćete i privući, zato je najvažnije putovanje ono unutar sebe, ističe autor, lekar koji je svoja zanimljiva putovanja po svetu, pretočio u putopisnu  autobiografsku knjigu

Duhovni put je dugo, teško, ponekad i bolno putovanje. To je avantura u zemlji iznenađenja, poteškoća i opasnosti. Podrazumeva promenu onoga što nam se čini normalnim, a ponekad i prihvatanje onoga što izgleda neprihvatljivo.

Svoje zanimljivo putovanje po kontinentima Zemlje, koje je počelo 1996. preispitivanja, istraživanja i saznanja na uzbudljivom putu po svetu, lekar Lazar Trifunović, pretočio je u putopisnu  autobiografsku knjigu, sa elementima psihologije i medicine, neobičnog naslova Ja ili ja, ko sam ja. Uporedo putujući iznutra, kroz lavirint svog duševno-duhovnog života, on uspešno otkriva čudesa života i smrti, roneći u dubine svoje ličnosti i opisujući čudesno u spoljašnjem svetu.

Boraveći po svetim hramovima, Lazar Trifunović se susretao sa raznim tradicijama i religijama, proučavajući različita ezoterična učenja i filosofije. Zanimala ga je Indija i tamošnji indijski gurui sa kojima je proveo u razgovorima godinu dana, privlačila ga je Etiopija, tražeći u njoj korene svog pravoslavlja, nezaobilazan je bio susret sa starom religioznom kulturom Šamana u Peruu i povratak u Indiju u kojoj upoznaje suštinu lečenja homeopatije, odlučujući da postane homeopatski doktor.

Ova knjiga donosi priču o dva puta na koja je autor krenuo. Jedan put vodio ga je širom planete: od zemalja Evrope, Azije, Afrike do Amerike, a drugi put vodio ga je na putovanje unutar samog sebe. Kako bi se oslobodio svih nemira, očaja, unutrašnjih previranja i svih neprijatnih osećanja, iz rodnog Novog Sada se uputio u London. Iako očaran Londonom u kome je završio Homeopatski fakultet, slušajući savet duhovnog učitelja vratio se tamo gde je rođen, otpočevši lekarsku praksu.

Kako se u njemu skladno pomešala religija hinduizma i budizma, magija šamana i mističnog pravoslavlja pitao se pisac predgovora ove knjige, naš čuveni akademik dr Vladeta Jerotić, postavljaju pitanje: Otkud zlo u čoveku i u svetu? Da li postoji balans i kako stići do harmonične ravnoteže Dobra i Zla u sebi? Lazar Trifunović poručuje da doživotnom borbom u sebi, upoznavanjem svog egoizma, odricanjem od svog malog ja, da bi se jednom stiglo do velikog Ja, moguće je lečiti našu bolesnu psihu, odakle potiču skoro sve bolesti.

Ono što tražite to ćete i naći, a ono što se nalazi u vama to ćete i privući, zato je najvažnije putovanje ono unutar sebe i sređivanje sebe iznutra. Ostalo dođe samo po sebi, ističe autor.

 

Vesna Milosavljević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments