Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. decembar 2017.

Nezaposlenost na teritoriji opštine Raška tokom ove godine smanjena je za 10 procenata, a oko 300 građana koristilo je razne finansijske i nefinansijske mere za rešavanje problema nezaposlenosti

Posticanje razvoja preduzetništva. davanje subvencija i  drugi vidovi rešavanja problema nezaposlenosti na teritoriji opštine Raška, prioriteti su delovanja Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i mehanizmi kojima opština Raška pokušava da reši najveći problem svake lokalne samouprave u Srbiji – nedovoljno posla za sve. Na kraju ove godine, nezaposlenost je u Raški manja za deset procenata.

Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška, istakao je na tradicionalnoj zajedničkoj konferenciji NSZ i lokalne samouprave koja se uvek organizuje na kalendarskom kraju godine, da je više od  300 građana Raške tokom 2017. godine koristilo razne vidove programa za smanjenje nezaposlenosti: subvencije za otvaranje novih radnih mesta, novo zapošljavanje, sticanje stručne prakse ili javne radove.

- U to je uloženo 54 miliona dinara, ali u borbi protiv nezaposlenosti ne bismo bili tako uspešni da nema ovako dobrog razumevanja sa predstavnicima NSZ inaše zakedničke želje da pomognemo građanima opštine Raška – istakao je Rakitić.

On je dodao da je u budžetu za 2018. godinu planirano 30 miliona dinara ra razne programe rešavanja problema nezaposlenosti u saradnji sa NSZ od koje, kako je naveo, opština Raška očekuje ništa manju pomoć u odnosu na dosadašnju.

Snežana Prelić, direktorka filijale NSZ u Kraljevu, kojoj pripada ispostava u Raški, istakla je da je u ovoj opštini pre godinu dana na evidenciji bilo oko 3.500 nezaposlenih, a da je na kraju novembra ove godine nezaposlenih 2.688.

- Na ovakav rezultat uticale su finansijske i nefinansijske mere, sa nezaposlenima se puno radilo u smislu njihove pripreme kako za samostalno traženje posla, tako i za predstavljanje poslodavcima, prolazili su kroz razne obuke, motivisali smo ih i testirali – istakla je Prelić.

Jedan od najznačajnijih planova je obuka radnika za novu fabriku u Draganićima koja u 2018. godine treba da bude otvorena u saradnji sa ostalim partnerima. Obezbeđena su i sredstva za prekvalifikaciju, pa u opštini Raška očekuju veliko interesovanje sugrađana za tu vrstu pomoći.

*Ovaj tekst i emisija nastali su kao deo projekta sufinansiranog iz budžeta Opštine Raška. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments