Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. april 2018.

Proizvodna hala, koju je Raščanima poklonio šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, najverovatnije će biti data u zakup domaćoj firmi čiji je osnovni program proizvodnja raznih uniformi i radne odeće

U novoj proizvodnoj hali, u selu Draganići kod Raške, koja je dar šeika iz Ujedninjenih Arapskih Emirata (UAR) Kalife bin Zejeda al Nahjana, biće uskoro pokrenuta proizvodnja. Tu će se, najverovatnije, proizvoditi radna i zaštitna odeća, vojne, policijske i lovačke uniforme. Stoga će narednih meseci tu biti zaposleno više stotina radnika tekstilne struke, što znači i kraj potrage za investitorom i dilemama da li će se u ovoj hali pokrenuti proizvodnju iz te ili neke druge oblasti.

Država je našoj opštini nedavno prenela pravo vlasništva i upravljanja halom i mi očekujemo da uspešno okončamo pregovore o izdavanju u zakup tog proizvodnog prostora. Reč je o poslovno uspešnom potencijalnom zakupcu, domaćoj firmi ,,Luš investmen” iz Beograda – otkriva Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška.

Prema njegovim rečima, u ovoj srpskoj firmi su za takvu saradnju veoma zainteresovani, pa je opština Raška angažovala posebnu stručnu komisiju koja će proceniti visinu zakupa.

- Uz zadovoljstvo što će ovde posao naći nekoliko stotina radnika uvereni smo i u poslovnu ozbiljnost budućeg partnera koji najveći deo svoje proizvodnje plasira na inostrano tržište – pojašnjava Rakitić.

Izgradnju hale, Raščanima su na skupu u Draganićima krajem 2016. godine obećali Aleksandar Vučića, predsednik Srbije i ambasador UAR u Srbiji Džum Rašida Sejf Zajid el Dahara. Darodavac je fondacija šeika Kalife bin Zejeda al Nahjana, pa je uz njegovo ulaganje, gradnja prošle godine okončana. Tako se sada u pomenutom selu Draganiće, udaljenom pet kilometara od Raške prema Novom Pazaru, nalazi lep, moderan proizvodni objekat. Hala je, kako je i obećano, ukupne površine 11,5 hiljada kvadratnih metara, a pored proizvodnog dela tu je skladište, administrativni i tehnički blok. U gradnju tog objekta šeikova fondacija uložila je oko devet miliona evra i, kako nas podseća predsednik Rakitić, još važi obećanje predstavnika fondacije da će biti pomoći i u delu tehničkog opremanja nove hale.

Raščani su na tome posebno zahvalni jer se, kako je još prilikom početka gradnje rečeno, ovde odavno nije ulagalo. Stoga, predsednik Rakitić ponovo ističe ,, da će ovo imati veliki značaj i za opstanak stanovništva u ovom kraju, koji je sve prazniji i u kome, nažalost, ima sve manje mladih pa se deca sve ređe rađaju i škole su sve praznije”.

autor teksta i fotografije: Miroljub Dugalić ​

izvor: "Politika"

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Samo sam radoznao, čiji prijatelj će dobiti, pardon, plaćati zakup ovih objekata ?
    • Ime: Stanar