Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. maj 2018.

Od dva miliona evra iz IPA programa namenjenih unapređenju rodne ravnopravnosti i boljem položaju žena u Srbiji, 300.000 evra obezbeđeno je za ekonomsko osnaživanje žena, pre svega žena na selu

Evropska unija prvi put će ove godine kroz IPA fondove izdvajiti sredstva za rodnu ravnopravnost u Srbiji. Projekat "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" trajaće dve godine, a namenjen je ženskim organizacijama civilnog društva, profesionalnim udruženjima i poljoprivrednim zadrugama koje su aktivne najmanje tri godine. Cilj projekta je da bude održiv i da od njega korist ima što više žena, a rok za dostavljanje predloga projektaa je 27. maj.

Prema rečima Gordane Gavrilović iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, obezbeđeno je dva miliona evra za unapređenje rodne ravnopravnosti i bolji položaj žena u Srbiji, od toga 300.000 evra za ekonomsko osnaživanje žena, pre svega žena na selu.

Za novčana sredstva iz IPA programa mogu da konkurišu organizacije civilnog društva, udruženja koja se bave ekonomskim osnaživanjem žena i poljoprivredne zadruge, kako bi kroz konkretne aktivnosti pomogli ženama da razviju svoj biznis i ekonomski ojačaju.

- Cilj je da organizacije koje budu dobile novac, u iznosu od 20.000 do 30.000 evra, mogu da obezbede obuke i mentorski rad za žene preduzetnice, da ih nauče kako da razviju biznis plan, kako da unovče svoje znanje i plasiraju proizvode, kako da povećaju proizvodnju i zaposle druge žene – pojasnila je Gavrilović, uz napomenu da  novac može biti upotrebljen i za nabavku opreme, mašina i materijala neophodnih za rad.

foto: Pixabay

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments