Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. maj 2018.

Novoizgrađenu fabriku na 15 godina, uz mesečnu rentu od 6.902 evra, zakupilo je preduzeće „Lus protekt“ iz Beograda, koje će u pogonu u Draganićima kod Raške, u prvoj fazi (do oktobra ove godine), zaposliti stotinak radnika

Sredinom prošlog meseca, na osnovu odluke skupštine opštine Raška, novoizgrađena fabrika u Draganiću data je u zakup preduzeću „Lus protekt“ iz Beograda. Sava Mitrović, direktor ovog preduzeća i predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić potpisali su ugovor o 15-godišnjem zakupu fabrike ukupne površine 11.504 kvadrata sa mesečnom zakupninom 6.902 evra. Zakupac je obavezan da, pored redovnog izmirivanja zakupnine, plaća i troškove održavanja, električne energije, komunalnih i PTT usluga.

Preduzeće „Lus protekt“ u matičnoj fabrici u Beogradu zapošljava više od 80 radnika, a proizvodni program je orjentisan na šivenje radne i zaštitne odeće, vojnih i policijskih uniformi. Godišnje proizvedu robu u ukupnoj vrednosti od milion evra. Proizvodi su namenjeni izvozu, a glavna tržišta su zemlje Zapadne Evrope i Bliskog istoka.

Pripreme za početak proizvodnje koje podrazumevaju montiranje opreme i osposobljavanje zainteresovanih za rad na automatizovnim mašinama već su počele Više od 500 nezaposlenih pokazalo je interesovanje za rad u novoizgrađenom objektu,  a opština Raška je opredelila budžetska sredstva za prekvalifikaciju radnika, Prema rečima predsednika opštine Raška Ignjata Rakitića, donacija Fondacije šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana predstavlja najveću investiciju u opštini Raška u proteklih nekoliko decenija.

- Pokušaćemo da na ovaj način sprečimo odlazak ljudi sa ovih prostora i da im obezbedimo viši standard i bolje uslove života, što će uticati na razvoj čitavog kraja – rekao je Rakitić.

Otvaranje proizvodnog pogona u Draganiću, u kome će se šiti uniforme i radna odela i u kome će postojati jedna linija za šivenje košulja, očekuje se do sredine oktobra ove godine, a iz „Lus protekta“ najavljuju da će u prvoj fazi na posao kod njih moći da računa stotinak radnika.

foto: Miroljub Dugalić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:57 am   |   Sunset: 5:46 pm
62%     2.7 m/s     33.085 bar
Forecast
PET Low: 7 °C High: 19 °C
SUB Low: 9 °C High: 18 °C
NED Low: 8 °C High: 15 °C
PON Low: 6 °C High: 11 °C
UTO Low: 6 °C High: 13 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 4 °C High: 11 °C
PET Low: 1 °C High: 13 °C
SUB Low: 3 °C High: 16 °C
NED Low: 3 °C High: 15 °C