Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. maj 2018.

Novoizgrađenu fabriku na 15 godina, uz mesečnu rentu od 6.902 evra, zakupilo je preduzeće „Lus protekt“ iz Beograda, koje će u pogonu u Draganićima kod Raške, u prvoj fazi (do oktobra ove godine), zaposliti stotinak radnika

Sredinom prošlog meseca, na osnovu odluke skupštine opštine Raška, novoizgrađena fabrika u Draganiću data je u zakup preduzeću „Lus protekt“ iz Beograda. Sava Mitrović, direktor ovog preduzeća i predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić potpisali su ugovor o 15-godišnjem zakupu fabrike ukupne površine 11.504 kvadrata sa mesečnom zakupninom 6.902 evra. Zakupac je obavezan da, pored redovnog izmirivanja zakupnine, plaća i troškove održavanja, električne energije, komunalnih i PTT usluga.

Preduzeće „Lus protekt“ u matičnoj fabrici u Beogradu zapošljava više od 80 radnika, a proizvodni program je orjentisan na šivenje radne i zaštitne odeće, vojnih i policijskih uniformi. Godišnje proizvedu robu u ukupnoj vrednosti od milion evra. Proizvodi su namenjeni izvozu, a glavna tržišta su zemlje Zapadne Evrope i Bliskog istoka.

Pripreme za početak proizvodnje koje podrazumevaju montiranje opreme i osposobljavanje zainteresovanih za rad na automatizovnim mašinama već su počele Više od 500 nezaposlenih pokazalo je interesovanje za rad u novoizgrađenom objektu,  a opština Raška je opredelila budžetska sredstva za prekvalifikaciju radnika, Prema rečima predsednika opštine Raška Ignjata Rakitića, donacija Fondacije šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana predstavlja najveću investiciju u opštini Raška u proteklih nekoliko decenija.

- Pokušaćemo da na ovaj način sprečimo odlazak ljudi sa ovih prostora i da im obezbedimo viši standard i bolje uslove života, što će uticati na razvoj čitavog kraja – rekao je Rakitić.

Otvaranje proizvodnog pogona u Draganiću, u kome će se šiti uniforme i radna odela i u kome će postojati jedna linija za šivenje košulja, očekuje se do sredine oktobra ove godine, a iz „Lus protekta“ najavljuju da će u prvoj fazi na posao kod njih moći da računa stotinak radnika.

foto: Miroljub Dugalić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments