Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. jun 2018.

Problem svih lokalnih samouprava u Srbiji – nedovoljno posla za sve, u opštini Raška ove godine pokušavaju da reše merama aktivne politike zapošljavanja za koje će biti izdvojeno ukupno 45 miliona dinara

Od Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) opština Raška dobiće tokom ove godine 15 miliona dinara za sufinasiranje programa ili mera aktivne politike zapošljavanja. Ti je polovina seredstava u odnosu na iznos koji je u budžetu opštine Raška za 2018. godinu, planiran u ovoj godini. Tako će ove godine, ukupno 45 miliona dinara  (30 miliona dinara „opštinskih para“ i 15 miliona dinara NSZ), biti utrošeno za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja: javne radove, stručnu praksu i dodatno obrazovanje i obuku, subvencionisanje za otvaranje novih radnih mesta i samozapošljavanje.

Zahvaljujući ovim merama, tokom prošle godine nezaposlenost na teritoriji opštine Raška smanjena je za 10 procenata, a oko 300 građana koristilo je razne finansijske i nefinansijske mere za rešavanje problema nezaposlenosti.

Prošle godine u ove svrhe uloženo je 54 miliona dinara, a u borbi protiv nezaposlenosti opština ne bi bila tako uspešni da nema dobrog razumevanja sa predstavnicima NSZ i zajedničke želje da se pomognemo građanima opštine Raška, isticao je više puta jIgnjat Rakitić, predsednik opštine Raška.

U ovoj opštini je krajem 2016. godine na evidenciji bilo oko 3.500 nezaposlenih, a krajem prošle -. 2.688.

Jedan od najznačajnijih planova je obuka radnika za novu fabriku u Draganićima koja ove. godine treba da bude otvorena u saradnji sa ostalim partnerima. Obezbeđena su i sredstva za prekvalifikaciju, pa u opštini Raška očekuju veliko interesovanje sugrađana za tu vrstu pomoći.

*Ovaj tekst deo je projekta sufinansiranog iz budžeta Opštine Raška. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments