Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. maj 2019.

Opštini Raška odobren je projekat vredan 84.750 evra za projekat „Raška reGIStracija“ – unapređenje GIS-a u cilju boljeg urbanističkog planiranja i lokalnog ekonomskog razvoja“

Iz EU PRO programa opština Raška dobiće 84.750 evra, uz obavezu da projekat  „Raška reGIStracija“ – unapređenje GIS-a u cilju boljeg urbanističkog planiranja i lokalnog ekonomskog razvoja“ lokalna samouprava sufinansira sa 17.645 evra svojih sredstava.

Opština Raška će razviti specijalizovanu GIS aplikaciju – turističku mapu Raške – kako bi predstavila turističke kapacitete opštine i potencijalnim investitorima pružila pristup prostornim podacima. Postojeća GIS jedinica sa obučenim kadrom i potrebnom opremom, uspostavljena 2017. godine sa ciljem da se unapredi lokalno urbanističko planiranje, upravljanje zemljištem i opšte opštinske usluge, biće nadograđena tako da obuhvati opsežnu bazu podataka. 

Lokalne samouprave su prepoznale, navodi se u saopštenju EU PRO – Programa podrške razvoju opština, da kroz zajedničke inicijative mogu da promovišu svoje razvojne potencijale kao i da rešavaju zajedničke probleme te će tako čak osam od ukupno 19 odobrenih projekata biti realizovano u partnerstvu dve ili više lokalnih samouprava (primer Novog Pazara i Tutina).

U skladu sa kriterijumima javnog poziva, gradovi i opštine će finansijski učestvovati u realizaciji projekata sa ukupno 351.945 evra.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Radovan

    Gost - Radovan

    I Kraljevo je pre desetak godina dobilo 330.000 eura za GIS ali su pare pojeli gradski,, moljci.,, a od GISa osta 3 zaposlena  u upravi. Interesantno je mišljenje policije nakon,, opzežne,, istrage... 
    • Ime: Radovan