Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. jun 2019.

Preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštilo je da je 30. maja završena rekonstrukcija četiri tunela na pruzi Kraljevo – Raška koja je započeta 4. marta i da je saobraćaj sada u potpunosti normalizovan

U saopštenju preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ navodi se da je rekonstrukcija četiri tunela između Kraljeva i Raške, koja je duž 4,3 kilometra obuhvatila zamenu kolosečnog materijala, šina, pragova i tucanika, mašinsko regulisanje koloseka, kao i čišćenje odvodnih kanala, započeta 4- marta. U pitanju su tuneli „Bela Glava“, „Polumir“, „Bojanić“ i „Dželep“, koji su poslednji put rekonstruisani 1961. godine. Dok su radovi trajali za putnike na ovoj relaciji bio je organizovan autobuski prevoz, a sada je putnički železnički saobraćaj između Kraljeva i Raške u potpunosti normalizovan.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ove godine rekonstruisaće ukupno 27 tunela na srpskim prugama, a ukupna vrednost izvedenih radova j nešto više od milijardu dinara.

U saopštenju se navodi da je u toku i rekonstrukcija četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, a početkom juna počinju i radovi u još četiri tunela između Bora i Majdanpeka. Planirano je, takođe, ističe se u saopštenju, i da do kraja jula bude završena rekonstrukcija 15 tunela na „Šarganskoj osmici“ , što od izgradnje pruge Mokra Gora - Šargan Vitasi nikada do sada nije urađeno.

foto: ilustracija - Pixabay

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments