Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. jul 2020.

Zabrinutost raste, jer ima dana kada procenat pozitivnih među analiziranim ide i do 70 odsto; stigli su rezultati za 22 (od 24 uzorka poslatih na testiranje u četvrtak 2. jula), pa je sada, sa teritorije grada Kraljeva ukupan broj registrovanih pozitivnih - 135

Iako je, prema najavama iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, bilo očekivano da će rezultati osoba testiranih 2. jula stići juče tokom dana, ni jutros nije stiglo zvanično saopštenje Štaba u Kraljevu, kojem Zavod prosleđuje informacije o rezultatima testova obrađenih u laboratoriji „Vatreno oko“ u Beogradu.

Ipak, direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dr Aleksandar Macan jutros je za RTS izjavio da su od 24 uzorka poslatih u četvrtak na testiranje stigli rezultati za 22 i da je od njih rezultat pozitivan kod devet osoba.

Prema njegovim rečima, rezultati kasne zbog velikog broja testova poslatih na analizu u ovoj laboratoriji.

I on je potvrdio da se, dnevno, u Kovid ambulantu sa određenim tegobama i sumnjom da su zaraženi koronavirusom javi stotinak osoba, kao i da „zabrinutost raste, jer procenat pozitivnih među analiziranim ide i do 70 odsto“.

Pojedinih dana je išlo čak do 70 odsto. Uglavnom se kreće oko 50 odsto od onih koji su poslati na testiranje i to je ono što zabrinjava i što nas je navelo da predložimo uvođenje vanredne situacija po tipu epidemije”, kazao je Macan.

Uvođenje mera se tražilo nedelju dana, a od jutros se u Kraljevu i primenjuju. O merama koje su na snazi više možete pročitati OVDE

“Mere koje su kasnile su pogoršale situaciju. Ove mere su mere socijalnog distanciranja. Moramo da naucimo da živimo sa virusom”, poruči je direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu. Macan.

Od 17. juna u Kraljevu su preminule četiri osobe, a od početka epidemije ukupno sedam.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments