Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. mart 2016.

Danica Popović, na današnji dan prošle godine, u emisiji “Presing” na TV N1

 

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu i članica Centra za liberalno-demokratske studije, Danica Popović, rekla je, gostujući u Pressingu N1 kod Jugoslava Ćosića, da joj vlast i opozicija deluju kao dvoje dece koje se gađaju kamenjem.

“I jedni i drugi nam izlgedaju nedoraslo tim funkcijama. Oni su tu da nam objasne šta je dobro, šta planiraju. Da pohvale, ali i kažu: 'Ja mogu 100 puta bolje'. Za sada izgledaju kao dečiji vrtić”, ocenila je ona.

Profesorka Popović ocenila je i da nam je neophodna demontaža partijske države, da Srbija nije ni ušla u reforme, i da osim Zakona o radu, na tom polju nije učinjeno ništa. “Sem njega ništa nije urađeno, glavni problemi nisu rešeni. Mi imamo stabilizaciju, mere odricanja, to je nešto drugo. Prvo te sterilišu, pa ideš na operaciju. Ako postoji đavo, postoji jedan glogov kolac da probije njegovo srce, a to srce je partijska država”, rekla je gošća Pressinga.

Ona je podsetila da sva javna preduzeća i sva državna preduzeća vode kadrovi iz vladajuće stranke, dok su na lokalu neka preduzeća prepuštena i opoziciji. Na taj način, prema njenim rečima, oni u tendemu izvlače novac da bi finansirali svoje stranke.

“To je jedan začarani krug koji niko nije razbio, već je samo pojačavao”, kaže Danica Popović.

Danica Popović je rekla i da ne vidi koristi od članstva u Evropskoj uniji, jer je to jedna birokratska institucija koja će od nas tražiti da priznamo Kosovo.

“Ali ja vidim korist od procesa pridruživanja, nikada reforme nećemo sprovesti ako nas ne budu tukli po glavi”, rekla je ona.

“Za mene to (EU) nije mesto gde bih volela da vidim Srbiju. Ja bih volela da je vidim kao nezavisnu zemlju koja ima specijalne ekonomske veze sa EU, poput Norveške. Oni to Srbiji nikada ne bi nikada dozvolili... Ovo je za sada za Srbiju odlično, imaš nekoga ko te vuče u reforme, ko će od tebe da napravi civilizovanije mesto, a onda da ti kao civilizovanija zemlja jednog dana kažeš: 'Ne, hvala'”, objasnila je ona.

izvor: http://rs.n1info.com/a41944/Biznis/Danica-Popovic-u-Pressingu-N1.html

 

foto: N1

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments