Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. decembar 2017.

Voditelj kultne emisije „Agape“ na Studiju B podsetio je večeras u Kraljevu da su mu koreni u Lađevcima i otkrio kako je promućurnost jednog skeledžije, za vreme masovnog streljanja u Kraljevu oktobra 1941. sačuvala život njegovog dede

Zahvaljujući se publici koja je večeras prisustvovala promociji u organizaciji knjižare „Prozor“ i Doma vojske Srbije u Kraljevu, Aleksandar Gajšek koji od 2004. godine na Studiju B ima veoma gledanu emisiju „Agape“ podsetio je na svoje kraljevačke korene, izražavajući žaljenje što u selu Lađevci, odakle je njegova majka – više nema živih rođaka.

On je ispričao da je jednog oktobarskog dana 1941., baš onog kada su u Kraljevu privođenja i zatvaranja ljudi, njegov deda Milosav trebalo da ode do grada po platu, ali je okasnio zbog poljskih radova.

- Kasno je krenuo prema Kraljevu, ali kada je došao do skeledžije, on mu je rekao: „Ljudi, neću više da vozim. Od jutros prevozim ljude, a niko od njih se nije vratio!“ i pustio skelu nizvodno – prepričao je Gajšek događaj iz daleke prošlosti svoje porodice i priču o promućurnosti jednog skeledžije.

Prilikom svog prethodnog boravka u Kraljevu, Aleksandar Gajšek je imao promociju zajedno sa akademikom Vladetom Jerotićemo, koji je tada za ovog novinara rekao da je „Aleksandar Gajšek auutor emisije koja je uspela da obrazuje i one koji ne vole da čitaju već samo da slušaju“

- Mnogo je novinara koji sa sagovornicima pričaju o knjigama koje nikada nisu pročitali,  a emisija “Agape” Aleksandra Gajšeka, koji uvek pročita knjigu o kojoj razgovara sa sagovornikom, pokazala je da u Srbiji još uvek nije sve izgubljeno kada neko ima nešto pametno da kaže, a ima i onih koji će to sa zadovoljstvom da čuju - rekao je svojevremeno za, sada već kultnu emisiju, koja na Studiju B traje već više od 13 godina, akademik Matija Bećković, dodajući da bi svakom gledaocu emisije “Agape” trebalo priznati neku diplomu, jer živimo u vremenu «mega - neakreditovanih fakulteta».

Gajšek je tada pred kraljevačkom publikom otvorio dušu i priznao kako je intervju sa akademikom Vladetom Jerotićem, od kojeg je kasnije i krenula «Agape» priča želeo da uradi u vreme kada je još uvek bio samo spiker Studija B.

- Bio sam potpuno svestan da sam za takav intervju nedorastao, početnik, amater, ali sam išao na njegova predavanja i silno želeo taj razgovor. Nakon jednog susreta sa akademikom dobio sam od urednika takvu priliku, zakazao razgovor. Akademik Jerotić tražio je da mu pošaljem pitanja, pa sam redom zvao sve za koje sam smatrao da su pametni – da mi pomognu. Verujte, iz muke, iz neznanja, ja sam tada formirao svoj novinarski stil – «priznao» je Gajšek.

Njegov novinarski stil glasi: pročitaj knjiga što više možeš, pripremi se najbolje što znaš, a onda sve to pretoči u najjednostavnije «dečje» pitanje i povuci se, pusti čoveka da kaže šta je naumio. Jer, Aleksandar Gajšek ne prekida sagovornike, čak ni po cenu da sagovornik malo "zaluta".

 

- Upravo su to teme koje traže prostora, jer ne možete u jednoj rečenici od sagovornika da dobijete «kapsulu mudrosti». Mora čovek da se razmaše i da mu se dopusti da zaokruži misao – rekao je Gajšek, koji je prvu «Agape antologiju» objavio 2014. godine, za desetogodišnjicu trajanja emisije, a večeras je promovisana „Antologija Agape 4“, čiji je urednik Vladeta Jerotić.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Mara

    Gost - Mara

    Kakva prica
    • Ime: Mara