Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. maj 2016.

Kad je teško, ne treba odustati od cilja, baš tada treba hvatati zalet

 

Niko nema tako dobre sportiste, kao što ih imamo mi u Srbiji. Ali, uspeh jednog sporta nije moguć bez srčanih, odanih navijača. Podrška je sve i u porodici, poslu, a najviše u sportu.

Tokom poslednja tri meseca, dok sam se nekako ponovo tražila u svojoj karijeri, igrom slučaja našla sam se i radilia i na Selhurst Parku, stadionu, koji je kuća Crystal Palace timu.

O fudbalu ama bas ništa ne znam, ali je moja namera bila da upoznam organizaciju "eventa": od sigurnosnog obezbedjenja, preko rada policijske službe, do ugostiteljstva, i sponzora.

Prvi put sam "uživo" gledala utakmicu Crvena Zvezda - Dinamo daleke 1983. godine. .Osim urlanja i vike ništa drugo nisam zapamtila. Vreme mi je proteklo u čitanju "Studentskih novina".

Pre dva meseca, prvi put sam gledala uživo engleski futbal, jer svi kazu da je on najbolji. Bila je to utakmica Crystal Palace - Leicester City ili kako ih zovu Foxes. Uz pomoć novostečenog drugara iz obezbeđenja, nađem se između domaćeg i protivničkog tima. Prirodno bi bilo da sam podržavala Crystal Palace, jer sam tu, njihova, domaća, ali navijanje, atmosfera, poštovanje kluba od strane Foxes , privuče me na tu stranu. Poneta ushićenjem i ja podigoh ruke i zapevah navijačke pesme. Momak is Leicester me rece:

 "Oi, blondie, mi ćemo biti prvaci u ovoj Premijer Ligi!”

“Odakle ti takvo ubedjenje”, pitam ja, “a Chealsea, Man United, zar oni nisu bolji?”

“Oni plaćaju igrače dobro, a ovi naši igraju zbog nas, zbog Leicester grada. Vidis li da su ovde danas četiri generacije došle u London da ih bodre. Nismo žalili i to vase, skupo Carlsberg pivo da platimo, a tako smo se radovali da će London Pride biti na prodaji”, odgovorio je mladić.

Opijena  izvanrednim navijanjem i atmosferom, nekako zavoleh futbal.

Navijači su sve, uz podršku put do pobede i uspeha izgleda lak. I evo, Leicester je upravo postao prvak. Well deserved! (sasvim zasluženo). A ja se, eto, i bez namere priklonih pobedničkoj strani. Onoj pravoj, jer Leicester City je sjajan tim iz jednog radničkog grada. Pobeda je nešto, podrška je sve. Kad je bilo teško, njegovi igrači nisu ubili svoj san, išli su do kraja i ostvarili ga. Uloga navijača tu se, jednostavno, podrazumeva.

                                                                        Snežana Medić

foto: PrintScreen YouTube

Autorka teksta je Kraljevčanka, koja od 1989. godine živi i radi u Londonu, ali sa velikom zainteresovanošću svakodnevno prati zbivanja u Srbiji…

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments