Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

8. maj 2016.

Ni novi gradonačelnik, ni građani Londona ne treba da zaborave da je vreme vrednije od novca: više novca svako može da obezbedi, a više vremena na ovoj zemlji – niko; isto važi i za Kraljevo

 

Statistiku, kao discilpinu ili možda i nauku,u poslednje vreme sve više pominjem. Za "ako će da se dogodi", statistička predviđanja mogu da uliju nadu.

London je dobio novog gradonačelnika, onakvog kakvog je odabrao, a možda i zalužio. Grad statistički pripada Britancima, a većina je odlučila kako je odlučila.

I ja sam Britanka, ekonomski migrant. London mi je pružio više od posla i zarade. Jednaka prava za sve zaposlene, prvi je paragraf koji u ugovoru čitam, potpisujem i moram da ga se pridržavam u sferi obavljanja posla i svakodnevnice.

Veliki je plus za ovu zemlju što svaki "Britanac", bez obzira kojoj "klasi "pripadao, obrazovanjem, teškim radom i angažovanjem, može da postigne najviše i ispuni svoje snove. Ali, već desetak godina se pitam gde su i kuda odlaze oni pravi Britanci ? Zašto mnogi od njih napuštaju Britaniju i London? Mnoge lično i poznajem. Da li su razlog loše vreme, bez sunca, nemogućnost da se, zbog preskupih nekretnina, trajno reši stambeno pitanje? Šta god da je u pitanju, izveštaj Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj, ukazuje da Britanija ima najveći procenat građana koji žive u inostranstvu, više nego bilo koje druge evropske zemlje.

Zanimljiv je podatak da je među britanskim emigrantima milion i po onih sa najvećim i napriznatijim obrazovnim diplomama. To ukazuje na odgovor da te ekonomske profile popunjavaju imigranti iz celog sveta i uzimaju njihove položaje. Tako je i Sadik Khan, dete imigranata iz Pakistana, vrednim radom, učenjem i pripadanjem laburističkoj partiji, dokazao da je ostvarenje sna moguće. Najpre statistički, a onda I stvarno moguće. London mu je to omogućio.

Hoće li se on pokazati u svom poslu, stvoriti bolje uslove stanovanja, putovanja i hoće li se Britanci koji su otišli vratiti? Ne znam odgovor na to pitanje, ali mislim da verovatno neće, jer su i oni, tamo negde stvorili svoju zajednicu i imaju svoju statističku brojku.

Kakva nas statistička brojka očekuje ovde u Londonu, videćemo tokom mandata novog gradonačelnika. Ni on, ni građani Londona ne treba da zaborave da je vreme vrednije od novca: više novca svako može da obezbedi, a više vremena na ovoj zemlji – niko. Čini mi se da, po statističkom poklapanju, ovo isto važi i za Kraljevo i građane Kraljeva.

 

                                                                        Snežana Medić

Autorka teksta je Kraljevčanka, koja od 1989. godine živi i radi u Londonu, ali sa velikom zainteresovanošću svakodnevno prati zbivanja u Srbiji… 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments