Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. oktobar 2018.

Diplomu zaslužnog građanina Kraljeva, koju je gradska skupština posthumno dodelila Zoranu Milojčeviću Čombetu primio je njegov sin Žarko, a Čombetov duh bio je u sali, jer je sve prisutne na ulazu dočekivala njegova muzika

Zoran Milojčević, u gradu poznat po nadimku Čombe, jedan je od onih retkih koji su samo poklanjali i darivali, retko ili nikad tražili ili uzimali. Stameno stoji na početku ulaska rok muzike u našu varoš, osnivanjem grupe Bezimeni. Kasnije, oformio je grupu Bluz projekcija. Obe grupe, a naročito Bezimeni, dale su značajan doprinos stvaranju domaće rok i bluz kulture.

Nešto kasnije Milojčević se posvećuje usnoj hromatskoj harmonici i ostvaruje zavidnu solističku karijeru. Nastupao je na mnogim scenama, od kojih je možda najznačajniji čuveni Centar lepih umetnosti u Beogradu Gvarnerijus, gde je svirao na poziv osnivača, čuvenog violiniste Jovana Kolundžije.

Stvarao je svoju muziku, mešavinu roka, latino zvuka, bluza... Svi će ga, sigurni smo, pamtiti po njegovom rapsodičnom izvođenju kompozicije „Stani, stani, Ibar vodo“, u kojem kao da je reka nanovo potekla, kao da je „na kraju početak“...

Pomešanih osećanja Žarko Milojčević rekao je za portal Krug da se istovremeno oseća i tužno i srećno, tato što sve dok traju sećanja na Čombeta, postoji i on.

- Preovladavaju, ipak, pozitivna osećanja, jer je bilo i drugih vrlo kvalitetnih predloga. Bilo bi lepo da je moj otac Zoran Milojčević Čombe danas mogao da izađe na binu i da primi ovo priznanje, jer su muzika i Kraljevo zaista bili njegov život. Znam da bi bio presrećan, pa zato delim deo te radosti koju on, eto, nije doživeo – rekao je Žarko Milojčević, zahvaljući se predlagačima, onima koji su ovu odluku usvojili, ali i brojnim građanima Kraljeva koji su oduševljeno reagovali na vest da će Čombe, na ovaj način, zauvek ostati deo priče o gradu na Ibru koji je toliko voleo i muzikom ga opisivao.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments