Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. jun 2016.

Tokom radne sedmice obično ste sa ljudima koji ne mogu da vas podnesu, a vi njih jos više; zato petak puni oči suzama radosnicama

 

Imali posao ili ne, ovde u Londonu svaki petak posle pet popodne dođe kao mali praznik. Za one zaposlene u centru grada, četvrtak je postao novi petak. Oni su malo imućniji, pa biraju da svakog petka „nestanu“ iz popularnog City-ja već negde oko podneva. Da me pogrešno ne shvatite, u Londonu sve zuji i bruji 24 sata, sedam dana u nedelji, ali kada dodje "Friday", nekako je svima lakše.

Napuštanje radnog mesta petkom ljudi doživljavaju kao ulaz u slobodu. Petak svedoči da u naredna dva dana vi sami kontrolišete svoj život i sudbinu.  Postajete šef svog vremena, bar za narednih 48 sati . Osmeh je na licu, a krvni pritisak u normali. Doduše, ponekad bude problem sa krvnom slikom, jer neki u krvi imaju više alkohola ili, čak, neke stimulativne droge. Pomisao da se budilnik ne poštuje u subotu, dovoljna je da nas već oko podneva petkom oraspoloži. Kažu da neki baš tada rade produktivnije, jer imaju cilj pred sobom. Petak nas vodi u dva dana u kojima možemo da radimo šta god  hoćemo, onoliko dugo koliko to nama prija.

Petak je dan da zamrsimo kosu, jer ne moramo da je češljamo sledećeg dana. Tokom radne sedmice obično ste sa ljudima koji ne mogu da vas podnesu, a vi njih jos više. Lažni osmesi za lažne ljude. Zato je petak vaš dan da pobegnete od njih za narednih 48 sati. To je dovoljan razlog da počnete da plešete u 16:59. Pomisao da ne morate da gledate male korporativne gnjide, da podležete njihovim tračevima, sednicama ili da se  smejete njihovim šalama, dovoljna je da ispuni oči suzama radosnicama .

Zato ja obožavam petak i uvek ga slavim! Ne znam zašto, kada znam da točak i dalje melje  i da će opet doći ponedeljak. Ali, kad dođe ponedeljak, teši me misao da nam za četiri dana opet stiže petak.  I trudim se da, dok ponedeljak ne dođe. Nadam se da i vi radite isto. Nemojte da zavisite od onoga čega nema. Pravite se da imate i to što nemate, i nešto još više od toga. Tako je, nekako, savetovao i Duško Radović.

Snežana Medić

 

Autorka teksta je Kraljevčanka, koja od 1989. godine živi i radi u Londonu, ali sa velikom zainteresovanošću svakodnevno prati zbivanja u Srbiji… 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments