Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. jun 2016.

Mislim da niko više ne voli fudbal od Engleza koji igraju dobro, ali očigledno ne i u dresu Svetog Đorđa, jer već 50 godina čekaju pobedu na nekom od prvenstava

 

Oni koji prate i poznaju fudbal veoma dobro znaju da od 1966. godine Engleska nije pobedila ni na jednom Svetskom ili Evropskom prvenstvu. Bilo je to poslednji put pre 50 godina, kada je engleska reprezentacija, kao domaćin Svetskog prvenstva, pobedila reprezentaciju Zapadne Nemačke sa 4:2 u proužecima. Od tada se priča o tome prenosi sa generacije na generaciju. Mladi znaju da su Englezi i pobednici Drugog svetskog rata. Šalu na stranu, ali evo nama prvenstva ponovo. Trajaće mesec dana, Francuska je domaćin , a supermarketi i sportske radnje trljaju ruke u očekivanju veće zarade. Svi se mole Bogu da u Engleskoj bude sunca, kako bi zarad uživanja u gledanju utakmica engleske reprezentacije mogli da raspale roštilje. Mislim da niko više ne voli ovu igru od Engleza. Igraju oni dobro, ali ne u dresu Svetog Đorđa.

Još od Uskrsa, u mnogim firmama kruži podsećanje da menadžment treba da poštuje svoje zaposlene, da dobro planira poslovanje, odmore i iznenadne bolesti. I za mamurluke i neispunjene radne zadatke - treba kroz prste progledati.

ACAS, vladino telo koje reguliše probleme zakonodavaca, zaposlenih i poslodavaca, izdao je naredbu da se zaposlenima omogući da, ukoliko to žele, proprate ovo prvenstvo.

Ali, u Englesku, a naročito u London, radna snaga je došla iz čitave Evrope. Molim vas, o diskriminaciji tek treba dobro razmisliti.

Prema najavama, ukupno 51 meč biće na malim ekranima, pa je ovo veliki zadatak srednjeg menadžmenta. Pobediće firma koja bude dobro planirala i ispunila zadatak. Škoti se nisu plasirali  i oči Parlamenta su uprte u njih da se bar neki novac obezbedi.

Engleska prvu utakmicu igra sa Rusijom, baš na dan kada velike korporacije u ovoj zemlji imaju svoj veliki dan pod nazivom "Vratimo se u bazu". Izvršni direktori firmi, vodeći menadžeri, njihove sekretarice, radiće direktno sa mušterijama, za svaki slučaj.

Kada sve prodje, vec 10. jula započeće planiranje narednog prvenstva. Odgovor na pitanje hoće li titula već jednom doći u Englesku zaista ne znam. Ovde je fudbal više od igre.

Snežana Medić

Autorka teksta je Kraljevčanka, koja od 1989. godine živi i radi u Londonu, ali sa velikom zainteresovanošću svakodnevno prati zbivanja u Srbiji…

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments