Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

8. jun 2019.

„Najbolje u čovekovom životu su njegova mala i bezimena dela dobrote i ljubavi“, a ovo je priča o vatrogascu koji je želeo da spasavanje jednog kućnog ljubimca kojeg je nabujala voda ponela daleko od doma i vlasnika, ostane neprimećeno

Od vatrogasaca-spasilaca uvek očekujemo da budu hrabri i humani, ali čak i kad nas svojim delima zadive, najčešće ostaju anonimni. I oni tako žele, poručujući da su samo radili svoj posao i da su te male pobede koje su napravili – pobeda tima, a ne pojedinca.

 U video ispod možete odmah da pogledate ovu zanimljivu mini video-priču:

Prošlog ponedeljka, 3. juna, u Grdici kod Kraljeva, ispred „Radijator inženjeringa“, vlasnici i radnici ove firme, ali i momci iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kraljevo pokušavali su da zaštite od vode iz nabijalog potoka Čađavac, Upravnu zgradu i fabriku. Na placu pored – odvijala se sasvim drugačija drama. Jedna gospođa bila je veoma uznemirena činjenicom da je poplavni talas povukao sa sobom i nosio sve dalje njenog mačora. Ubrzo smo svi znali da se mačor zove Cicko i da više od pola sata pokušava da se održi na površini. Voda je mačora Cicka odnosila sve dalje i počeo je da nestaje iz vidokruga.

Kada je jedan od prisutnih odlučio da zagazi u mutnu vodu i pokuša da spasi mačora, gospođa je postala još uznemirenija. Teren je neravan, klizav, bojala se za bezbednost čoveka koji je želeo da joj vrati ljubimca. Reagovali su profesionalci, tačnije – jedan od vatrogasaca – spasilaca.  Zagazio je u mutnu vodu, požurio da stigne mačora Cicka koji je gubio snagu. Nije bilo lako ni kada je uspeo da ga dohvati, jer se mačor otimao i grebao ga. Ipak, čovek je mačora znalački držao i ubrzo ga sa osmehom predao gazdarici.

Drami tu nije bio kraj, jer je uplašeni mačak, umesto u naručju gazdarice, ponovo skočio u blatnjavu vodu. Tek taj drugi uspešan pokušaj vraćanja mačora vratio je gospođi osmeh na lice. Mačor Cicko se tresao toliko da nisu mogli da ga smire kako bi ga prosušili, ali je i on u pogledu imao zahvalnost kakvu samo životinje umeju da imaju.

 Na pitanje da li je uobičajeno da spasavaju i mačke, vatroogasac – spasilac odgovorio je samo da to rade – svakodnevno.

Njegov kolega bio je rečitiji, pa je u ime svih kolega rekao da su kraljevački vatrogasci uvek tu da pomognunarodu i njihovim kućnim ljubimcima.

- Bez razmišljanja je kolega uleteo u vodu, pošto je žena neutešno plakala i bila mnogo uznemirena – rekao nam je gospodin koji je otkrio da se njegov kolega zove Saša Radić i da je vođa grupe vozača Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kraljevo.

Saša je, govorio je kolega, u svim situacijama hrabar i požrtvovan. Znamo da su i ostali vatrogasci – spasioci takvi, pa smo prisustvujući toj maloj sceni u kojoj čovek pokazuje da je svaki život važan, osetili koliko je tačna izreka da su „dobri ljudo sreća na ovom sveti“. Kažu, kad naiđete na nešto dobro, podelite to sa drugima: na taj način se dobro širi do najudaljenijih kutaka planete, a beleženjem ove priče mi smo baš to želeli da uradimo. Da može da govori, i mačor Cicko bi se, verujemo, složio sa nama, ali on sada samo zadovoljno prede kao da je to najvažniji posao na ovom svetu. I uživa u životu – jednom od onih devet mačećih, koje mu je ovog puta poklonio vatrogasac Saša, iako je "samo radio svoj posao"...

                             M. M. D.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

8 Comments

 • Gost - Bone

  Gost - Bone

  Zanimljiva mini priča.. 
  • Ime: Bone
 • Gost - Milena

  Gost - Milena

  Da je više ovakvih priča bilo bi i više dobra u ljudima... Mnogo smo loši postali...
  • Ime: Milena
 • Gost - Jelena

  Gost - Jelena

  Lepo je pročitati jednu ovako lepi vest u gomili ružnih. Ovaj čovek ima dobro ❤️ i hvala mu što je spasao jedan mali krzneni život.
  • Ime: Jelena
 • Gost - Svetlana

  Gost - Svetlana

  B
  I
  U
  • Ime: Svetlana
 • Gost - Bone

  Gost - Bone

  Au vesti.. ..prvo to mu je dužnost i plaćen je da to radi a, drugo.. Cicko zna da pliva.. 
  • Ime: Bone
  • Gost - Zivko

   Gost - Zivko

   Au, brate, dal ikad procitas tekst il samo volis da blebeces...
   • Ime: Zivko
   • Gost - Bone

    Gost - Bone

    Tekst tipa.Heroj doktor porodi ženu u sred mećave, Mačak cicko spasen od varrogasca, Doktorka spasla čoveka na plaži... Jel stvarno misliš sa su to podvizi i heroji? . 
    • Ime: Bone
    • Gost - Živko

     Gost - Živko

     Brate aj da te ponovo pitam jesi li uopste procito tekst gde pise to sto ti pricas
     • Ime: Živko