Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. novembar 2019.

Rođene su sa 15 minuta razlike u noći kada niko u Kraljevo nije spavao, a uoči godišnjice razornog zemljotresa, Kasja, Milica i njihove mame srele su se nedavno posle više od osam godina i otkrile da devojčice imaju - mnogo sličnosti

Jedna besana noć u kojoj su obe u kraljevačkom porodilištu čekale da na svet donesu svoje prve bebe spojila je Tijanu i Kristinu. Trenutak kada je sve oko njih počelo da se trese, pojačao je njihove bolove i strahove.

Kristina Radojević priseća se kako je ona lično teže preživela porođaj, nego zemljotres:

- Bilo je strašno, ali pamtim kako sam, kad su nas neposredno posle porođaja novinari pitali šta je bilo teže, odmah rekla da je za mene zemljotres bio manje strašan – ističe Kristina.

Pogledajte reportažu posvećenu Kasji i Milici - bebama rođenim na dan kraljevačkog zemljotresa: 

Tijana Nikoletić, pak, kaže da porođajni bolovi nisu bili ništa u poređenju sa strahom koji je u njoj izazvao zemljotres.

- Nismo mi u porodilištu potpuno bile svesne svega što se desilo. To smo saznale tek po izlasku gledajući vesti, suze, plač. Sećam se svog straha koji je trajao, jer sam se plašila da će se desiti još nešto. Emocije su mi se prepiltale: tuga i strah sa srećom što sam prvi put postala mama – setno priča Tijana.

Njena kćerka Kasja podseća da joj je mamam stalno govorila kako je mislila da se te noći događa – smak sveta.

- Istina je – priznaje Tijana – kad se zatreslo, pomislila sam da je to kraj i da nisam dočekala da vidim svoje dete. I sada su mi pune oči suza kad se setim svega toga.

Tijana, Kristina, kao i sve ostale mame izašle su iz porodilištu sa svojim bebama već dan posle zemljotresa, zato što je to po njih bilo bezbednije. Njih dve videle su se pola godine posle izlaska iz porodilišta. Postoje i zajedničke fotografije tog susreta, ali devojčice Kasja i Milica upoznale su se tek pre par dana. Uglas kažu kako su jedna za drugu znale iz priča svojih mama, ali da nisu verovale da će se upoznati. Ne krijući sreću što je do susreta došlo pre par dana u stanu Nikoletića u Ribnici, devojčice koje danas slave svoj deveti rođendan kažu kako je, izgleda, ta noć 3. novembra 2010. za mnoge bila tužna, ali da one smatraju da su posebne baš zato što su tada stigle na svet. Sličnih su interesovanja, obe su vrlo živahne i energične, škola im super ide, obe neizmerno vole muziku.

- Rođene smo na poseban dan i to nas čini posebnim. Mama mi je pričala da imam drugaricu iz porodilišta. Dugo sam želea da je upoznam i konačno mi se ostvario taj san – kaže Milica Radojević, čija porodica živi u Novom Selu. Milica ide u Muzičku školu, svira flautu i ima dve godine mlađeh brata.

Kasja, njena „drugarica iz pelena“ svira violinu.

- Moja mama veruje da će, zbog toga što sam „beba zemljotresa“, zemlja da se trese kad budem svirala violinu – otkriva nam Kasja, koja objašnjava da, uz neke obične nadimke, gotovo od rođenja u porodici ima i nadimak „Rihter“.

- Prvih godina u Kraljevu su mnogi reagovali kada bi čuli Kasjin datum rođenja. „Jao, rođena je na dan zemljotresa!“, komentarisali su. Kad sam drugi, pa onda i treći put bila u drugom stanju, šalili su se i pitali da neće opet biti potresa. Na sreću, nije ih bilo, a mi smo dobili još dva nova člana porodice, sina i još jednu kćerku – ponosna je Tijana.

Samo oni koji su srećni mogu da šire sreću oko sebe. Kasja i Milica, dve nasmejane devojčice volele bi da se druže. Život je kao nebo – nema unapred stvorenih puteva, a kojim god putem da budu išle – samo im sreću želimo, verujući da je taj potres prirode one davne noći pre devet godina - za njih dve „istresao“ samo najlepše: zdravlje, sreću, ostvarenje snova, dobre ljude na koje će u životu nailaziti, zvezdane puteve bez prepreka....

                    M. M. D,

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments