Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

22. april 2020.

„Danas kao da su svi u gradu“, komentarišu dve Kraljevčanke ispred jedne od prehrambenih prodavnica, začuđene što su ulice u centru grada prepune ljudi, dok sa razglasa iz policijskog automobila odjekuje „Radi vaše bezbednosti i bezbednosti drugih, poštujte...“

„Radi vaše bezbednosti bezbednosti drugih, poštujte mere Vlade republike srbije o preporučenom rastojanju“, poruka je koja odjekuje sa razglasa iz policijskog automobila u Kraljevu. Centralne gradske ulice, Trg srpskih ratnika, Ibarski kej – prepuni građani Kraljeva koje su sunce i, pretpostavljamo, ohrabrujuće vesti da već dva dana nema registrovanih novoobolelih od virusa Covid 19 u gradu na Ibru, izmamili na gradske ulice.

Da je neko ko nikada pre nije bio u Kraljevu, pre dva dana prošetao praznim gradskim ulicama i uradio to ponovo danas – možda ne bi mogao da poveruje da su u pitanju dva ista grada.

Godi malo opuštenosti, divno je biti na suncu posle tri i po dana provedena u stanovima, ali – ne smemo da zaboravimo da ćemo, kako nadležni stalno poručuju, morati da naučimo da živimo sa koronavirusom i da, poštujući distancu od preporučena dva metra udaljenosti i koristeći zaštitne maske i rukavice – nastavimo da štitimo sebe i druge.

Na to je danas upozorio i načelnik Klinike za infektivne i tropske bolesti dr Goran Stevanović, koji je ocenio da je ostvaren pozitivan trend, ali da „nikako ne sme biti opuštanja kako se epidemija virusa korona ne bi ponovo pogoršala“.

- Izuzetno je bitno da imamo manji procenat pozitivnih testova, ali ni u kom slučaju ne smemo da se zavaramo da je epidemija završena - rekao je Stevanović, dodajući da „Srbija epidemiju drži pod kontrolom, ali je i dalje potreban veliki oprez“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments