Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

iz Londona piše Snežana Medić

Lepa je tradicija kojom Britanci stvari koje im više ne trebaju prodaju po simboličnim cenama, znaju da će ono što njima više ne treba – nekom dobro doći

Već je tri meseca otkako se Britanija, po mom mišljenju, na prevaru izvukla iz Evrope. Cilj je bio da se očuva sve ono što je ovde tradicija, da se ekonomski još ojača i  tamo nekome pokažu zubi. Još uvek su to oni malo iskrivljeni i žućkasti. Para se nema za američki osmeh.

Evo, britansko leto nam izmiče i vreme je da se sezonske tradicije obnavljaju.Ovde su već počele pripreme za Božić, a praznik i sve oko njega, ovde je „skupa rabota“. Mi, obični smrtnici odlazimo na "pijace starih, a dobro očuvanih stvari – „CAR BOOT Sale“. Stara, dobra britanska tradicija.

Psihologija dobre prodaje i zarade na ovakvim mestima započinje u odnosu na robu koje želiš da se oslobodiš. Cilj je svakako zarada, ali iza toga se krije onaj osnovni ljudski moto: ono što ja više ne želim i ne čini me srećnom, možda će nekome biti od velike koristi. Prodaju se i kupuju obične “prnje”, ali tu uvek zaluta i neka vredna stvarčica, koja će već sledeće sedmice možda biti ocenjena kao atnička vrednost. Valjda svi veliki biznisi tako počinju.

 

Ne želim da odstupam od tradicije, te evo i mene sutra, u nedeljno jutro na toj pijaci, po prvi put kao prodavca nekih svojih “prnja”. Verujem da će biti solidne zarade, ali i psihološkog rasterećenja. Zbogom 80-e, 90-e i decenijo 21. veka. Plakari će biti prazni, pluća lakše disati, a srce biti punije. Već se radujem maloj zaradi i planiram da je uložim u neku drugu britansku tradiciju, a to je tradicija koja svima poručuje "živi za danas" (juče je prošlo, a sutra je neizvesno).

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments