Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše Dragan Blagojević

Sa 20.000 evra mogli smo da imamo i doček, i reprizu, koncepcijski i žanrovski različite, da za dva dana bude 20.000 posetilaca: svako da popije bar po jedno piće – i eto milion dinara za lečenje dece

Najavljeni organizovani doček Nove godine na trgu u Kraljevu podigao je veliku prašinu, uz suvisle i pametne predloge, peticije, ali i politizaciju. Ne želeći da komentarišem i da navijam za bilo koju stranu u ovom sukobu mišljenja i ideja, kao neko ko je u više navrata učestvovao u organizaciji takvih događaja na glavnom kraljevačkom trgu, ovim tekstom želim da dam doprinos da svaka sledeća slična manifestacija bude na boljem nivou.

Uglavnom se u Kraljevu ovakve i slične manifestacije organizuju po principu „tovljenja praseta pred Božić“, bez jasne vizije i strategije, bez realnog benefita koji treba da donese uloženi novac građana. A, ove godine nije izdvojeno malo novca. Dvadeset hiljada evra je do sada najveći budžet za organizaciju dočeka Nove godine pored Milutina. Sa tim novcem mogli smo da imamo i doček, i reprizu, koncepcijski i žanrovski različite događaje za potencijalnu publiku koja preferira zabavu pod otvorenim nebom. Poenta je da se za dva dana dešavanja dovede bar 20.000 posetilaca, ne samo iz Kraljeva, već i iz gradova u okruženju. Prosta matematika kaže da se na novogodišnjim štandovima popije samo po jedno piće, eto milion dinara prihoda koji treba usmeriti za lečenje dece. Dakle, jednim udarcem dve muve. I zabava, i novac onima kojima je u tom trenutku najpotrebniji za lečenje.

Da bi se to desilo, potrebno je da se doček Nove godine planira nekoliko meseci unapred. Tada je i cena izvođača najpovoljnija. Ne samo zbog toga, već što ostaje dovoljno vremena da se sprovede sveobuhvatna kampanja koja će dovesti publiku u Kraljevo. Pored novca koji će biti potrošen na novogodišnjim štandovima pića i hrane, realno je očekivati da će se dobro popuniti i hoteli, moteli i hosteli.

 

Po svemu sudeći, trend otkazivanja ovakvih manifestacija i usmeravanja budžetskog novca u humanitarne svrhe, zaobići će Kraljevo. Doleteće „Piloti“, koji su pre tri godine svirali u centru povodom „Veselog spusta“ pred oko 1000 posetilaca. Da li će doleteti respektabilan broj publike, videćemo!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Nikola

    Gost - Nikola

    Sve sto si napisao je istina,ali te molim Blagojevicu ne pisi vise nista jer nemas moralni kredibilitet da kritikujes druge....sedi u SC IBAR primaj partijsku drzavnu platu..i cuti...samo cuti molim te
    • Ime: Nikola