Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše Danilo Spasojević

Slavljenik je od šumadinskog ponosa grizao usnu, gledajući kako politički sin sazreva; bio je siguran da potomke ostavlja u dobrim rukama, srećan što su ga na takav način ispratili u mirovinu, iako se on u duši, kao ni Srbija, umiriti ne može

Čim je Tomislav P. Š. Nikolić objavio da ide u penziju, njegova politička deca su požurila da mu naprave oproštajnu žurku kakvu zaslužuje. On se namučio, radio i zaradio. Slikao se u uniformi, uselio se u stan, napravio je stranku, stekao diplomu, izveo na put političkog sina, podigao crkvu kao zadužbinu, prorekao žute ljude, prepekao prošlogodišnju berbu, i dosta. Vreme je da posluša mlađeg od sebe, koji mu je na blic pokazao kako može da se opeče ako bude hteo da dokaže svoja srednja slova (Ponosni Šumadinac).

Kako bi na dostojanstven način ispratili oca koji im je ostavio stranku, često pominjanih 185 odbora opet je bilo jednoglasno: ŽURKA U ARENI!

Pozivnice su se delile svim potomcima po Srbiji, a one sa muzučkom kovertom gostima iz inostranstva. Od Rusije, preko Mađarske, do Nemačke.

Ovima iz Srbije obezbeđeni su autobusi, sendviči i ponos. Onima preko grane after parti, sa potpunim ugođajem, od zadivljujućih rola proverenih glumaca do pevanja na uvce proverene dive. Tražili su najveći prostor, ali veći od Arene nisu pronašli, zato su neki fanovi bili ispred ulaza, ali su bili.

Žurka mora da bude u petak ili u subotu, ko će mamuran sutradan na posao. Ajde u petak, subotom su Zvezde Granda i Uzmi Račun I Pobedi, možda ne bi bilo onih što čekaju ispred ulaza.

Malo je nezgodno što je na taj dan počela agresija prijatelja na Srbiju i ubijanje građana koji su krivi što su postojali. Zato je došao jedan od najvećih prijatelja, Gerhard Geca Šreder, na Vikipediji poznat po tome što je prvi nemački kancelar posle Adolfa Hitlera koji je ratovao izvan granica Nemačke. Primećen je jedan broj prisutnih kojima je zastao zalogaj dok je Geca govorio šta bi bilo najbolje za Srbiju. Pomislili su da su sendviči suvlji nego inače, pa su zatražili i drugu flašicu vode.

Potomak slavnog ruskog pisca došao je da objasni svima da nije strašno što armije čitalaca, posle izjave najveće dive da voli da čita Tolstojevskog, njegovog pretka zovu malo drugačije. Na kraju, važno je da se čita, i da se knjige u biblioteku vraćaju na vreme, kako ne bi drugi bili uskraćeni za opšte dobro. Takav pomirljiv ton i pružena bratska ruka dočekani  su gromoglasnim aplauzom.

Onda je Laza Beli Lav mrsio malo o protivnicima i pomrsio im mnogo toga. Istini za volju, petkom ne valja da se mrsi, ali nije žurka svaki dan. On je menjao boju glasa, malo vikao i najavio čoveka vrednog Lazinog poštovanja. Primećen je jedan broj prisutnih kojima je zastao dah dok je Laza govorio šta bi bilo najbolje za Srbiju. Setili su se da su prethodnih godina kandidati kojima je davao podršku gubili na izborima, a pred očima im se od vrućine i uzbuđenosti pojavio neki čovek, isti Kluni. Tada su zamolili najbliže stajače da ih uštinu, i sve je prošlo.

Čovek od zajedničkog poverenja je govorio na kraju, tada je bilo najlepše. Tada su aplauzi bili najfrenetičniji, a čula najnadraženija. Slavljenik je od šumadinskog ponosa grizao usnu, gledajući kako mu politički sin sazreva i pruzima konce. Ni na fakultetu nikada nije video nekoga ko sa toliko autoriteta povezuje Istok i Zapad, Ištvana i Muamera, Dačića i Draškovića, Čanka i Šešelja.

Bio je siguran da potomke ostavlja u dobrim rukama, srećan što su ga na tako veličanstven način ispratili u mirovinu, iako se on u duši, kao ni Srbija, umiriti ne može. Možda će da hrani sina, pak šalje na vojsku, a možda će, zlu ne trebalo, jednostavno da se smiri. Nije neka penzija, ali će bar biti redovna, rekao mu gospodin Krkobabić. Za njega i ženu i poneku pradu više i ne treba.

Eto, on je žurku otvorio, a On zatvorio. Pametnome dosta. Žurka nije trajala do ranih časova jer su autobusi morali da napuste Beograd, a na žurki (tako su upozorili da moraju da govore oni što daju izjave za medije, da pokažu elokventnost) nije bilo nijednog incidenta.

 

SOKOJ je odredio da 24. marta poveća koeficijent zarade i apsolutni iznos naknade grupi „Dobar, loš, zao“, jer je njihova pesma „Žurka, žurka“ po istraživanju IPSOSA  imala najveće šanse da već u prvom satu bude slušana više od 50 % vremena.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:56 am   |   Sunset: 8:23 pm
44%     1.8 m/s     33.119 bar
Forecast
NED Low: 10 °C High: 20 °C
PON Low: 8 °C High: 22 °C
UTO Low: 13 °C High: 20 °C
SRE Low: 13 °C High: 18 °C
ČET Low: 14 °C High: 20 °C
PET Low: 13 °C High: 21 °C
SUB Low: 14 °C High: 22 °C
NED Low: 16 °C High: 25 °C
PON Low: 16 °C High: 27 °C
UTO Low: 17 °C High: 27 °C