Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše Dragan Blagojević

Ili, kako da ne zavisimo od onoga čega nema? Treba da se pravimo kao da imamo i nešto drugo...

 

Da li ima istine u tome da sopstvenim izborom kreiramo svoj život, ili da više žalimo za onim što smo propustili od onog što smo izabrali? Moguće je da u životu najviše zavisimo od onog što smo izabrali, a da dođe taj dan kada žalimo zbog neke propuštene kreacije izbora. Da li se to balansiranje između „ili“ zove dostojanstvo?

Dostojanstveni smo u varanju sebe i drugih. Vara se u svim prilikama, za kockarskim stolom, u krevetu, u kafani, na poslu, u medijima, među prijateljima, u bankama i marketima, pa i na pijaci... A, najviše pre i posle izbora. Tu smo najdostojanstveniji, osvajači smo svih najsnajnijih medalja. Upisani smo zlatnim slovima u istoriji prevara.

Ne verujete?! Ekonomski smo tigar regiona! Nisu smanjene plate i penzije! Sve je manje nezaposlenih! Manje se zadužujemo! Nema partijskog zapošljavanja! Mladi i najstručniji ostaju u Srbiji! Rešene su sve sporne privatizacije! Smanjeni su porezi! Pravosuđe nikada nije bilo efikasnije! U Priboju se proizvodi „Mercedes“, a na tajnim lokacijama delovi za Boing i Erbas! Samo što nije nikao Beograd na vodi! Mediji su slobodni i ukinuta je tv pretplata! Struja je jeftinija! Svake godine živimo sve  bolje, ali će nam tamo neke biti još bolje! Toliko nam dobro ide, da bi trebalo da nas je sramota!

Verujem da niste ni stigli da uživate u svim priuštenim čarima. Treba sačuvati snagu i energiju za degustaciju novih specijaliteta koji će biti servirani tokom marta i aprila, a i posle toga... 

Zbog toga se vredi podsetiti na genijalnog Andrića koji reče da ne postoji srednji put, onaj pravi, koji vodi napred, u stalnost, u mir i dostojanstvo, nego da se svi krećemo u krugu, uvek istim putem, koji vara, a samo se smenjuju ljudi i naraštaji koji putuju, stalno varani.

Ako smem posle Andrića nešto da zaključim, onda ću se poslužiti Duškom Radovićem: „Budite ponosni, branite svoje dostojanstvo. Nemojte zavisiti od onoga čega nema. Pravite se kao da imate i nešto drugo.“

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments