Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše Dragan Blagojević

“Nismo ni svesni da nam je mnogo bolje, a da Srbija pobeđuje isto onako kako smo uništili NATO te 1999. godine”

 

Juče, 24. marta ne htedoh ništa da pišem iako je imalo mnogo mesta za nenapisano i nedorečeno. Ni javno, ni privatno ne htedoh ništa da komentarišem zbog tihog i nevidljivog, a samo meni poznatog bunta koji me na taj dan verno prati od kraja prošlog veka. Razmišljah da ne otvaram nikakvu temu povezanu sa tim danom, ali me neka javna licemerja nateraše da odvijem ventil, da ispustim deo nagomilanog besa...

Dok Bajden žali za civilnim žrtvama, Bler savetuje i kontroliše, a meteorolozi najavljuju da dolaze lepši dani, s čim se zdušno slažu i političari, nekako svaka nagla promena izaziva nelagode i u zdravim organizmima. Samo su hronični koji upravljaju našim životima, postali rezistentni. Toliko rezistentni, da su ti preživeli mikrobi postali opasni po zdravlje cele nacije koja konstantno gubi i mentalni imunološki sistem. Svakodnevno dobijamo doze antidepresiva da nismo ni svesni da nam je mnogo bolje, a da Srbija pobeđuje isto onako kako smo uništili NATO te 1999. godine. Posle te viteške pobede počela je obnova države koju smo uništavali udruženim snagama. Obnavljamo je i danas, i samo što je nismo obnovili. Moraćemo samo malo da se strpimo i da pedantno sprovedemo sve propisane terapije. Ovog puta antibiotike pijemo na gladan stomak, pa je počeo da strada želudac, i sve teže varimo servirane obroke. A, kada je poremećeno varenje dođe do zatvora ili dijareje. Zbog nametnute dijete bez mesa i sve manje hleba, većina naroda uglavnom pati od zatvora. Sa druge strane, grupa koja upravlja našim sudbinama, razuzdana i nabrekla od silne hrane, udijarerila se za govornicama i u televizijskim studijima. Za brisanje ne koriste novinski papir jer su uglavnom na udarnim stranama, te svoju hroničnu bolest leče kvalitetnim i nešto skupljim terapijama iz inostranstva, koje narod na kraju papreno plaća, doduše u ratama prenoseći na potomke koji su ostali i opstali na svojim ognjištima.   

Grupa i narod zajedno pate od demencije i stresa, svako na svoj način. Kod jednih su demencija i stres kontrolisani, kod drugih hronični. Desilo se da će ovog proleća zajedno da preživljavaju iste bolesti, a da nema nikakve veze sa prestupnom godinom. Samo što su neki prestupili, a neki pristupili.

Neću više o bolestima, ni o katarakti, o delekovidosti ili kratkovidosti... Zbog dobrobiti nacije predlažem da se izborimo za zdraviji način života. Pre svega da radimo, živimo od svog rada i pametno raspolažemo zarađenim. Jer, ko zna da li će opet da nas pogodi neka kriza. A, i ako nas zatekne, od ove ne može da bude gora, da nastrada čvorak, što bi neki rekli.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - ivanka@tron.rs

    Gost - ivanka@tron.rs

    Za pametnog je sve receno, Svaka Vam cast!
       zdravi bili i veseli.
    • Ime: ivanka@tron.rs