Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

piše Rade Velizarov Erac

Naši su bili i slinavi kada su bili mali, ove sa strane ne znamo kao takve, oni su došli – veliki

 

Takvi smo mi... Samo nam naši nikako ne valjaju. Jer, „naše“ znamo... Znamo im oca, dedu, pradedu i sve po redu… Znamo i gde su, kojega od njih zakopali i gde idu o zadušnicama.

Naši su bili i slinavi kada su bili mali. Ove sa strane, ne znamo, kao takve-slinave.Oni, došli – veliki. I normalno je da upravljaju nama, jer o ovima – našima, znamo sve. Bolji su nam ovi, o kojima ne znamo, ama baš ništa.

Oni, tako reći, idealni... I baš su uglađeni... Ne verujem da su ikada bili slinavi. Prosto, ne mogu da ih zamislim kao takve. I obavezno ih treba gurati u sve moguće forume. Što i ne bi upravljali nama, kad su ovi naši, kao da naši nisu.

O našima sve najgore, jer o nama znaju i više, nego mi o njima. Bolji su ovi sa strane, jer o njima ne znamo ništa. Čim istovare šifonjere, odmah im treba dati da upravljaju nama .

I dobro, što je umro Ićo iz Oplanića.. Sa njim, nikada ne bi ušli u Evropu... On je voleo „naše“...

Nije ni ove druge mrzeo, samo im nije dao da puste korenje, pre vremena.

„Prvo im se udvaraš ženi, jer na to su posebno osetljivi...“, tako je govorio Ićo iz Oplanića... Dok je bio živ...Tako je i vodio rat za „naše“ , a protiv invazije njihovih.. Drugi su ih gurali u AFeŽe, da upravljaju i nama i njima.

Na slavu se obavezno ide... Nezvan... Kud ćeš veće bruke, em te nisu zvali, em da ne odeš...A na slavu zoveš, koga drugog, nego one koje ti je deda zvao..Naše...

Svinje je Ićo redovno puštao na riju po voćnjaku. Servilno se izvinjavao, ako kojim slučajem prođu „ko divlji vepar kroz vrzinu“ i naprave štetu...Neki drugi su bacali čvarke po zasađenoj paprici, pa kad kučići počnu da se otimaju, onda.... Onda, ode „mast“ u totalnu propast... Ićo nije bio za tako radikalne mere...

Bika na tuđu kravu nije puštao. Ne znam da li su zbog njega izmislili veštačko osemenjavanje, a veterinare nazvali „bikovima u mašni“, koji „onu stvar“ nose u tašni. Nije ni vepra puštao na tuđu krmaču. Jer kad je vepar beo, a krmača crna, prasići obično nisu ni beli ni crni. Ispadnu, nekako šareni...

Za „naše“ je ginuo..A „naši“ su ga izdali... Ko drugi !?

Jer kad te izdaju neki koji nisu „naši“, onda to i nije izdaja.

 

 Iz neobjavljene knjige “Slušaj, Radovane” za koju autor traži izdavača

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments