Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. januar 2018.

U Kraljevu se lep primer međusobnog poštovanja i pomoći kolegi u nevolji dogodio upravo među onima za koje najčešće čujemo da su neosetljivi i derikože

Oduvek je bilo i biće rđavih međuljudskih odnosa u radnim kolektivima. Ima tu svađa, podmetanja, uznemiravanja, surevnjivosti među kolegama, čime se ponekad bave i novinari, a pravda traži čak i pred sudom. Nasuprot tome, za sasvim drugačiji, lep primer međusobnog poštovanja i pomoći kolegi u nevolji doznajemo među onima za koje najčešće čujemo da su neosetljivi, neumoljivi, da su derikože... Reč je o poreznicima. Ovog puta onima  zaposlenim u kraljevačkoj poreskoj upravi.

Na vest da se razboleo njihov dugogodišnji kolega, kojeg su nam iz opreza da se ne uvredi predstavili inicijalima Z. V. a koji je, tvrde, odličan, odgovoran i uviđavan član kolektiva, odmah su priskočili u pomoć. Najpre su o svom trošku pribavili skupe lekove i još neke medicinske potrepštine. No, bolest je nalagala da on lečenje nastavi u bolnici.

I tamo su ga redovno obilazili, ali pošto on u svom stanu uglavnom živi sam, poreznici su se brzo udružili i skupili novac, pa dok je Z. V. bio u bolničkoj postelji, kolege su pozvale majstore i njegov stan detaljno sredile, dodatno i opremile. Onda su sve uglancali tako da je bolesnik lečenje nastavio kod kuće, u najboljim uslovima. Ima tome ima nekoliko meseci, ali on i danas, ponajviše od kolega iz kancelari­e, nije zaboravljen. Dođu kod njega, posede, popričaju, pa mu tako usamljenom pripomognu.

U međuvremenu Z. V. je dobio i rešenje za zasluženu penziju, pa se kolege poreznici pripremaju da ga isprate onako kako kolektivu sa dušom i dolikuje. Biće to, objašnjavaju nam, „skroman veseli skup uz poklone budućem penzioneru od bivšeg kolektiva zarad sećanja samo na najlepše trenutke tokom svih godina rada i druženja. Jer, i to može biti lek”...

Autor: Miroljub Dugalić

 

izvor: “Politika” (http://www.politika.rs/sr/clanak/395899/I-po-re-zni-ci-ima-ju-du-su)

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments