Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

26. januar 2018.

U kraljevačkoj biblioteci održan je program ''Učitelju u čast'', kojim je obeležen odlazak u penziju, mnogim generacijama omiljenog učitelja Sava Veljkovića iz OŠ ''Svetozar Marković'' u Kraljevu

«Ako učitelj samo voli posao, on je dobar učitelj. Ako učitelj voli učenika kao otac ili majka, on je bolji od onog učitelja koji je pročitao sve knjige, ali ne voli ni svoj posao, ni đake. Kad učitelj sjedini ljubav prema poslu i prema učenicima – on je savršen učitelj», govorio je Lav Tolstoj.

Kraljevčki učitelj Savo Veljković ne bi priznao za sebe da je bio savršen učitelj, ali tako su mislili brojni njegovi učenici, njihovi roditelji, Savove kolege. Veče posvećeno njegovom odlasku u penziju bilo je emotivno, rađeno sa osećajem da je sve to zaslužio zato što je čitavog svog radnog veka decu učio za život, a ne samo za školu. Možda su baš zbog toga na tako lep način umele da uzvrate sve te generacije.

- Dirnut sam ovim što su mi pripremili moji učenici i naravno da ovo veče nikad neću zaboraviti. Ja sam njima poklanjao pažnju i ljubav, a oni su mi nesebično uzvraćali učeničkim rezultatima. Završavam svoj radni vek, ali ću i dalje biti uz svoje đake jer za pravog učitelja penzija ne postoji – izgovorio je emotivno učitelj Savo Veljković, nakon programa koji su, povodom njegovog odlaska u penziju osmislili i izveli njegovi sadašnji i bivši učenici.

Njima su se pridružili pesnici Nada Tanasković, Gordana Timotijević, Miloje Radović, Dejan Aleksić i Miloš Milišić. Ređale su se i muzičke tačke, sve učitelju u čast. S velikom ljubavlju, i po kojom suzom, izvodili su ih mališani na žičanim instrumentima. Prikazan je i kratak film o poslednjoj generaciji Veljkovićevih đaka, a režirao ga je učenik Lazar Gvozdenović.

Neka su učitelju Veljkoviću srećni penzioerski dani. Želimo mu da u zasluženoj penziji dugo uživa, ispunjen zato što zna da je čitavog svog života radio najbolje što je umeo. U društvu poremećenih vrednosti ne treba zaboraviti ni ono što je poručivao umni Dositej Obradović: »Sitni su oni ljudi koji učiteljev rad za sitno smatraju

fotografije: Ivan Spasojević

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Srećna i dugovečna nova životna epoha dragi druže iz detinjstva !  ??? Rada

    Gost - Srećna i dugovečna nova životna epoha dragi druže iz detinjstva ! ??? Rada

    • Ime: Srećna i dugovečna nova životna epoha dragi druže iz detinjstva ! ??? Rada