Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. jun 2018.

Generacija koja je kraljevačku Gimnaziju završila 1988. godine (kao i tri osnovne škole: Dimitrije Tucović, IV kraljevački bataljon i Svetozar Marković) na svojim maturskim okupljanjima prikuplja novac sa humanom idejom da obraduju i druge

Na ovu ideju nekadašnji kraljevački gimnazijalci došli su 2014. godine kada su organizatori pripremali proslavu 30 godina male mature.

Naš organizacioni odbor je tada jednoglasno odlučio da ostatak novca, kada isplatimo troškove, namenimo u humanitarne svrhe. Te godine je Kraljevo zadesila poplava, a najviše je stradalo stanovništvo u Grdici, pa smo novac, 27 500 dinara,  dali jednoj porodici čija je kuća teško oštećena u poplavi”,  kaže jedan od članova Oragnizacionog odbora.

Kada je na red došlo obeležavanje 30 godina velike mature, koje su bivši gimnazijalci proslavili ove godine krajem maja, isti organizacioni tim odlučio je da novac poklone našoj sugrađanki Jeleni Jevtović za kupovinu dugo planiranog ortopedskog pomagala.

 Pomoć uvek stigne kada se ne nadaš i od ljudi od kojih to ne očekuješ. Hvala generaciji 1988. kraljevačke Gimnazije, koji su pomogli da Jeca kupi neophodno pomagalo”, rekla je zahvalna Jekina mama, Milena Jevtović.

Naredne godine ova generacija će obeležiti 35 godina male mature i kako kažu organizatori, ne žele da prekinu tradiciju prikupljanja humanitarne pomoći. Svesni su, kažu, da je nečije malo, nekome mnogo, a bilo bi lepo da njihov gest I drugima posluži kao divan primer, jer su najbolje stvari u životu jednog čoveka upravo ta mala, bezimena, nezapamćena dela dobrote i ljubavi.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments