Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše Rade Velizarov Erac

Vlast je vlast,  ispušta se tek kad ispustiš dušu, pa i tada, dva sata kasnije

 

To ti je, Radovane, ovako...

Ti znaš Luku Šarana? On je stari čaršijski kibicer, najobavešteniji čovek. Ništa u čaršiji,  ne može da se dogodi, a da Luka Šaran, ne dozna prvi.

Kako!?

Pa jednostavno, on prati akciju. On prvi dozna, ko je jutros manjkao, ko se sa kim potukao, ko je kome preorao među, koga je žena ostavila i otišla sa drugim...Namesti se tako da, baš njega, svi prvog obaveste.

Na njegovu stolicu u mehani, niko ne seda. Jedino njega konobari nikada ne pitaju, šta bi da naruči .. Znaju, bez pitanja...

Šešir crn sa opuštenim obodom, prosedi, uredno potkresani brkovi i lula u zubima. Duša poete i oko sokola. Dnevna štampa na stolu, tek da pogleda naslove. Jer, što bi čitao. Ionako sve zna.

Luku Šrana ne interesuje šta je bilo, on predviđa šta će biti... složi sve kockice u glavi i zna unapred svaku čaršijsku zavrzlamu. Za njega, iznenađenja nema.

I nije moglo Luki da promakne...

Nije, bre, normalno da lepuškasta žena, sedi sama u kafani, osim, ako nije čaršijska kurva ili jedna od onih, koje nam sudbinu određuju.

Učini mu se da je to, baš ta. Ona,  Glavonjina konkubina.

Nije je viđao otkako je avanzovala i otišla iz čaršije, a jedva je i poznade. Ej bre, ona ti je, da prostiš, neko mudo, tamo gore. Odvojila se od varnjače i sudopere, spanđala se, kažu, sa onim Glavonjom iz vrha i sada vedri i oblači.

Nokti dugi lakirani, muštikla i tanka cigara u njoj. Suknja okraćena, a pogled kurvanjski ispod dugih trepavica.

Šaranu  na um pade,  Mihajlovićem opis prelepe skopljanske udovice. One iz „Čizmaša“. Ova je, aman,  takva, što bi matori perverznjak rekao:  „šampanjac iz one stvari da joj piješ“.

I nasta redaljka za njenim stolom. Za dva sata, prodefilovaše pred njenim očima, svi lokalni guzeranti i ulizice. Taman posla da se neki nije pojavio. Taj bi odmah računao da je otpisan. A vlast je vlast... To se ispušta tek kad ispustiš dušu, pa i tada dva sata kasnije.

„Ova nam kroji kadrovsku politiku...  ‘ebem te Srbijo, šta si dočekala. Gori nadvladaše  bolje...  Tupavijih je više, a i lakše se udružuju“ – gunđa u sebi Luka Šaran.

I samo se on nije iznenadio, kada je nakon nekoliko dana, jedan od onih guzeranata, avanzovao.

Ostali su, u mehani, čitali novine i krstili se, levom i desnom.

„Čudna ti je stvar ta „voćka“ između ženskih nogu, a ovoj, ko da je Žiča ispod suknje“ -  zaključi Luka Šaran, sklopivši velike listove dnevnih novina.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
91%     2.2 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 12 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C